Es proporcionaran dues mascaretes FFP2 i una pantalla facial

Madrid no donarà l’EPI als membres de les meses electorals del 4-M, com sí que va fer Catalunya

La Comunitat fixa horaris per al vot de gent gran i persones amb Covid

Madrid no donarà l’EPI als membres de les meses electorals del 4-M, com sí que va fer Catalunya
2
Es llegeix en minuts

La Comunitat de Madrid habilitarà horaris especials per facilitar el vot a les eleccions autonòmiques del 4 de maig que ve a persones majors de 65 anys o amb discapacitat, en quarantena, així com a ciutadans amb coronavirus o amb sospita de tenir-lo, com va passar amb els comicis a Catalunya. Se suggereix que acudeixin preferentment als col·legis electorals de 10:00 a 12:00 hores els votants majors de 65 anys o que presentin alguna discapacitat i, si escau, els seus cuidadors, mentre que les persones amb malaltia activa o amb sospita de tenir-la preferiblement en la franja horària de 19:00 a 20:00 hores.

Es proporcionaran dues mascaretes FFP2 a cadascun dels membres de les taules perquè les puguin renovar cada vuit hores, així com una pantalla de protecció facial l’ús de la qual serà opcional, però no tindran EPIs com a Catalunya. A més, cada membre de la taula utilitzarà el seu propi bolígraf o material d’oficina.

Aquestes recomanacions s’emmarquen en les mesures preventives de salut pública contra la Covid-19 per a la jornada electoral dissenyades pel Govern madrileny, que ha exposat en una roda de premsa el conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero.

En l’accés al local els votants disposaran de mascaretes quirúrgiques i es recomanarà la seva utilització sobre la mascareta que portin en aquell moment.

Recorregut d’entrada i sortida

Els locals electorals hauran de comptar amb un recorregut d’entrada i un altre de sortida, s’hauran de mantenir de la manera més diàfana possible i es ventilaran de manera constant abans i durant la jornada electoral. També disposaran de productes d’higiene a l’entrada, com gels hidroalcohòlics i guants, que permetin a tots els votants fer una desinfecció de mans adequada.

Notícies relacionades

Igualment, s’establiran marques a terra indicant els dos metres de distància que s’han de mantenir entre votants i membres de les taules, i entre aquests últims. Si no fos possible, s’haurà de guardar almenys 1,5 metres de distància. En la mesura possible, el nombre màxim d’electors en cada mesa electoral no ha de ser superior a 750.

Si alguna persona de la taula o votant comencés a trobar-se malament i referís símptomes de Covid-19 s’avisarà el responsable de seguretat sanitària encarregat de cada col·legi electoral, que l’acompanyarà a una sala on es mantindrà aïllat i, si fos necessari, es contactarà amb el servei sanitari 112.