Immunització contra la Covid-19

Madrid comença a vacunar al Wanda Metropolitano

  • Comença la vacunació contra la Covid dels més grans de 80 anys

  • El Govern d’Ayuso preveu que la vacunació massiva comenci a l’abril

2
Es llegeix en minuts

La Comunitat de Madrid comença aquest dijous a vacunar contra la Covid-19 a més grans de 80 anys als centres de salut i s’afegeix així a la majoria de les comunitats autònomes, que ja han iniciat l’operatiu amb aquest col·lectiu. Així mateix, aquest mateix dijous comença la inoculació de la vacuna, prèvia cita, a professors, policies municipals, bombers i personal de protecció civil a l’estadi Wanda Metropolitano. 

Madrid va iniciar dimecres les citacions per via telefònica als ciutadans més grans de 80 anys que no visquin en residències perquè a partir d’aquest dijous acudeixin a rebre les dosis noves de tipus ARMn de Pfizer als centres d’atenció primària. El Govern regional preveu administrar 50.000 dosis de vacuna entre dijous i dilluns que ve, 1 de març, i si la partida de vacunes arriba a temps, també citarà del 2 el 5 de març 80.000 persones grans més als seus centres de salut.

L’Ajuntament de Madrid té previst explicar el seu propi pla per vacunar els agents de la Policia Municipal i els seus serveis d’Emergències. 

Cita al Wanda

Comença també la vacunació per a professors de fins a 55 anys amb dosis d’AstraZeneca en centres d’atenció primària, a l’estadi Wanda Metropolitano i a l’hospital Infermera Isabel Zendal, en horari de tarda. I la Comunitat ha avançat que en els dies pròxims començarà la vacunació de 30.000 grans dependents i els seus cuidadors que no habiten en residències, que rebran les vacunes de Moderna o de Pfizer i la d’AstraZeneca si tenen fins a 55 anys, al seu domicili o al seu centre de salut si es poden desplaçar. 

Per a la campanya de vacunació, la Comunitat ha permès que els centres privats, i el seu personal, puguin participar vacunant més grups, després de començar pels residents i el personal sociosanitari de residències de persones majors i amb discapacitat, i el personal sanitari.

A més, el Govern regional ha autoritzat la incorporació de metges i infermers jubilats no més grans de 70 anys per col·laborar en aquesta campanya, que seran també vacunats i remunerats, uns diners compatibles amb el cobrament de la pensió per jubilació i que cotitzarà a la Seguretat Social.

Immunització massiva a l’abril

El Govern regional preveu que la vacunació massiva a la població de la Comunitat de Madrid comenci l’abril, campanya per a la qual ha disposat un pavelló del Zendal, el Wizink Center, el Palau de Vistalegre i el Wanda.

Notícies relacionades

Aquest dimecres, la plataforma de vehicles de lloguer amb conductor (VTC) Cabify ha ofert viatges gratuïts d’anada i tornada, aquesta setmana i la vinent, als professionals que seran vacunats al Wanda i al Zendal. 

L’últim balanç del Ministeri de Sanitat detalla que Madrid només ha administrat el 63,7% de les 385.692 vacunes rebudes, cosa que la situa en la penúltima posició en una estadística en la qual el País Basc (60,5%) és a la cua de la llista.