Comunitat de Madrid

Ayuso mostra una llamborda llançada contra la Policia: «Això és el que vostès no condemnen»

  • La presidenta de Madrid acusa Podem d’«aclamar una festa de mocosos» per un «delinqüent»

Ayuso mostra una llamborda llançada contra la Policia: «Això és el que vostès no condemnen»
1
Es llegeix en minuts

La presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, ha acusat en l’assemblea regional Unides Podem d’«aclamar la festa d’uns mocosos que es manifesten per un delinqüent que té menys art que qualsevol dels que som aquí amb dos cubates en un karaoke», en al·lusió als aldarulls en les protestes pel raper Pablo Hasél. A més, ha mostrat en el ple una llamborda «tirada a les forces i cossos de seguretat de l’Estat», mentre estan «callats tots» a l’esquerra, i els ha preguntat si denunciaran els fets i es posaran «de part de la convivència i de la pau». 

Després d’una pregunta de la portaveu parlamentària d’Unides Podem, Isa Serra, sobre les mesures que adoptarà el Govern per pal·liar la crisi social, Ayuso ha contestat que el més important per a això és que Podem i les organitzacions «que hi donen suport» se’n vagin de les institucions perquè són «el càncer de la democràcia». «És curiós que no s’hagin acostat ni manifestat per les cues de la fam o per ajudar aquests comerciants amb comerços que han apedregat. S’han de manifestar per un delinqüent reincident que desitja trets al clatell i es fica als cotxes de polítics d’aquest país», ha afegit. A més, Ayuso ha dit que el que fa el raper Hasél no és «art», és «delinqüència», i és el «més cutre que es pot defensar». 

Notícies relacionades

En aquest punt, la presidenta madrilenya ha preguntat a Serra si «continuen acompanyant un delinqüent que diu que el millor ‘pepero’ és el que té un tret al clatell» i ha afegit: «¿Ens dispararia un tret al clatell?, ¿desitjaria que ens passés als que som aquí al davant?». Li ha dit a Serra que ha de ser «dur» no poder «baixar» a les protestes perquè «tenen un sou oficial», i ha considerat que la portaveu ha hagut de passar «una nit molt dolenta» per això. 

«És una vergonya que estiguin a les institucions, que el president del Govern els faci lloc. Podran ser aquí [a l’assemblea] perquè els han votat, això és democràcia, però no a les institucions, on Sánchez els ha col·locat», ha manifestat Ayuso, que ha conclòs la seva intervenció dient «Podem. Pobresa».