venjança familiar

Demanen 31 anys per a dos germans acusats de matar el seu cunyat a Madrid

El crim de Luis Romero Durán, àlies 'Luisito', es va produir quatre dies abans que es jutgés la mort del pare dels encausats, assassinat el 2015 en un polígon d'Arroyomolinos

chamberi car 1200

chamberi car 1200

3
Es llegeix en minuts

La Fiscalia de Madrid sol·licita 31 anys de presó per a dos germans acusats de l’assassinat del seu cunyat a trets el 6 d’abril del 2018 quan sortia del despatx del seu advocat, Marcos García Montes, al districte de Chamberí.

El crim de Luis Romero Durán, àlies ‘Luisito’, es va atribuir en la investigació policial a una venjança familiar ja que es va produir quatre dies abans que es jutgés la mort del seu pare, assassinat el 2015 en un polígon d’Arroyomolinos.

En el moment de l’assassinat, ‘Luisito’ es trobava amb una de les advocades del despatx de García Montes i amb la seva mare, que va poder veure la cara dels seus assassins.

Al banc dels acusats de l’Audiència de Madrid s’asseuran a partir de dimarts que ve Javier i Guillermo Fernández Flores. Per a l’altre germà, Juan Fernández Flores, es demanen 9 anys i 9 mesos de presó com a cooperador necessari del crim.

Segons l’escrit d’acusació, els germans Javier, Guillermo i Juan Fernández López sabien que la seva germana, la seva parella i els pares d’aquest acudirien a un despatx d’advocats per preparar un judici que s’havia de celebrar dies després.

En aquesta vista oral s’havia de jutjar l’assassinat del pare dels tres germans, Juan Fernández Sansegundo, en el qual estaven acusats la seva filla Yolanda Fernández López, la seva parella Luis Romero Durán i els pares d’aquest, Rafael Romero Merino i Yolanda Durán Pajuelo.

A trets per l’esquena

Les tres persones que s’asseuran al banc dels acusats van arribar al carrer de Fernando el Católico de Madrid on estava ubicat el despatx de l’advocat i van estacionar el vehicle en el número 4 d’aquest carrer «on per venjar la mort del seu progenitor van esperar el moment més propici per acabar amb la vida del seu cunyat Luis Romero Durán».

Així, cap a les 18.18 hores, i quan Luis Romero Durán sortia de l’interior del bar Villa de Narcea situat davant el despatx d’advocats, «local en el qual encara hi havia els seus familiars abonant les consumicions», Javier i Guillermo es van acostar per l’esquena a la víctima mentre el seu germà Juan els esperava al cotxe per facilitar la fugida, i a menys de dos metres de distància van efectuar «almenys» quatre trets, dos dels quals van impactar sobre Luis Romero Durán.

Al sentir els trets van sortir del bar els familiars de la víctima que havia quedat estesa a terra i van mirar d’arrabassar a Guillermo la pistola que portava i amb la qual «apuntava al cap del Luis amb intenció de rematar-lo».

Tot seguit els pares del mort i la germana dels acusats van mantenir un forcejament amb Guillermo i Javier «en el curs del qual les dues dones Yolanda Fernández i Yolanda Durán van aconseguir baixar les bufandes tapaboques amb les quals ocultaven els rostres».

Mentre Yolanda Fernández estava estirada sobre el cos inert del Luis, el seu germà Guillermo va col·locar l’arma «que encara era calenta pels trets» a la seva esquena mentre li deia: «que sàpigues que el pròxim serà el teu fill» per, tot seguit, colpejar-la al cap amb la pistola.

Durant el forcejament, els dos acusats van colpejar amb les seves respectives armes Rafael Romero i Yolanda Durán «ocasionant-li una ferida incís contusa de 2 centímetres de diàmetre en regió interparietal amb vores irregulars».

Instants després els dos germans es van dirigir corrent al lloc on havien aparcat el vehicle «i eren perseguits per Rafael Romero que no va aconseguir atrapar-los i es van introduir en el cotxe on com havien convingut els esperava al volant el seu germà Juan», afirma la Fiscalia.

Després d’emprendre la fugida, cap a les 18.42 hores van abandonar el turisme al carrer d’Estocolmo «i el van calcinar per esborrar qualsevol vestigi que els relacionés amb els fets perpetrats».

Notícies relacionades

En el moment de la seva mort Luis Romero tenia 30 anys, un més que la seva parella Yolanda Fernández López, amb qui tenia dos fills menors d’edat.

En concepte de responsabilitat civil el Ministeri Públic reclama una indemnització de 150.000 per a la dona i 105 euros més per a cadascun dels fills.