segons el conseller de Sanitat

L'estat d'alarma a Madrid acabarà aquest dissabte a les 16.47 hores

La Comunitat de Madrid ja treballa en una nova ordre que inclou restriccions per zones bàsiques de salut

zentauroepp55275626 plaza de callao201005163306

zentauroepp55275626 plaza de callao201005163306 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’estat d’alarma a la Comunitat de Madrid acabarà dissabte a les 16.47 hores, segons ha traslladat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, al conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, en el marc de la reunió del Grup Covid que es va celebrar aquest dimarts.

En una entrevista a ‘Telecinco’, recollida per Europa Press, Escudero ha posat èmfasi en què fruit de l’estat d’alarma que es va imposar a Madrid, i que establia el control perimetral, la mobilitat interna «ha crescut prop d’un 15%».

«Nosaltres insistim en el nostre model de zones bàsiques de salut, que entenem que ens ha funcionat», ha declarat, i ha precisat que de les 51 àrees on es van aplicar mesures per l’Executiu autonòmic s’ha produït «descens en totes».

Notícies relacionades

Escudero ha insistit que hi continuaran aprofundint i quan acabi l’estat d’alarma posaran una ordre que vagi en el sentit de recuperar les esmentades zones bàsiques, «que és una eina més quirúrgica però que permet un control molt més pròxim des del punt de vista epidemiològic i assistencial».

El titular de Sanitat ha desgranat que ja estan treballant en una ordre en què s’establirà el nivell de restricció quant a mobilitat però també en altres aspectes, com ara la limitació d’aforament. Així, en el moment en què acabi, entraran en vigor les noves mesures dictades per la Conselleria de Sanitat.