a madrid

Veïns de la Cañada Real s'enfronten a pedrades i barricades a la Policia

Protestaven pels continus talls de llum derivats de sobrecàrregues a la xarxa del 500 per cent provocada en gran part per les plantacions de marihuana

zentauroepp52254780 caada real201014110808

zentauroepp52254780 caada real201014110808 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

Veïns del sector VI de la Cañada Real Galiana es van enfrontar ahir a la tarda a la Policia amb pedrades i barricades protestant pels continus talls derivats de sobrecàrregues a la xarxa del 500 per cent, han informat a Europa Press fonts policials.

Els fets van tenir lloc ahir dimarts cap a les 18 hores. Residents d’aquesta zona havien tallat el trànsit a la rotonda d’accés a la Cañada amb grans rodes i altres objectes. A l’arribada dels agents, alguns veïns els van respondre amb llançament de pedres i altres objectes contundents, per això van haver de trucar a la Unitat d’Intervenció Policial, més coneguts com antiavalots.

Finalment, els agents van aconseguir aixecar les barricades i amb prou feines van haver de fer cap càrrega. Els Bombers van haver d’apagar els focs que havien provocat en diversos punts. No s’han registrat ni ferits ni detinguts i el Samur-Protecció Civil no va haver d’intervenir.

Els veïns es queixen que fa dues setmanes que tenen continus talls de llum. La companyia elèctrica ha decidit tallar-los-hi a causa dels nombrosos punxades il·legals i a una sobrecàrrega a la xarxa del 500 per cent, provocada en gran part per les plantacions de marihuana que hi ha allà.

Notícies relacionades

Així, molts residents al sector VI, el més marginal i insegur de l’antiga via pecuària, han perdut el menjar dels refrigeradors, no poden escalfar-se ni enxufar aparells elèctrics. Com tampoc poden dutxar-se, i asseguren que així no poden portar els seus fills a l’escola. Per tot això, amenacen amb noves protestes i talls de carreteres fins que se solucioni el seu problema.