Madrid tanca des d'aquest dimarts les piscines i els parcs i jardins en horari nocturn davant el repunt de Covid-19

El tancament d'espais verds de 22 a 8 ha sigut adoptat per diversos municipis de la regió com Arganda, Fuenlabrada o San Sebastián de los Reyes

zentauroepp54703872 un socorrista vigila la piscina del polideportivo vicente de200831164317

zentauroepp54703872 un socorrista vigila la piscina del polideportivo vicente de200831164317 / David Obach

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La ciutat de Madrid tanca des d’aquest dimarts les seves piscines públiques i clausura els més de 3.000 parcs i jardins de 22 a 8 hores, amb l’objectiu d’anticipar-se amb mesures preventives davant la segona onada de coronavirus.

Aquestes mesures, anunciades per l’equip de Govern municipal dijous, aniran de la mà de vigilància de la Policia Municipal i dels seus mitjans i tecnologies –com drons amb missatges informatius–; a més d’un augment de les sancions sobre el ‘botellon’ i el no ús de mascaretes.

L’objectiu és evitar concentracions, aglomeracions de persones i ‘botellons’. «Tots sabem que n’hi ha i es produeixen contagis», ha explicat la vicealcaldessa, Begoña Villacís, a qui li agradaria no haver de tancar els parc i jardins, però han d’actuar per «responsabilitat».

Tot i així, l’Ajuntament de Madrid entén que aquestes mesures no seran efectives si no hi ha «exemplaritat dels madrilenys», ja que el regidor, José Luis Martínez-Almeida, ha admès que és «pràcticament impossible» controlar grans espais oberts sense tanca com pot ser Madrid Río.

També es posarà en marxa una campanya informativa a través de Voluntaris per Madrid i Protecció Civil, coordinats per Madrid Salut, de les mesures de seguretat davant la Covid; que es reforçarà als districtes més afectats per la pandèmia –com Usera, Carabanchel o Puente de Vallecas–.

En el cas de les piscines han matisat que aquests espais han sigut exemples de «bona gestió» i que no s’hi han produït focus vinculats, però que «ens hem d’avançar-se al virus».

Altres municipis també tanquen els seus parcs

La capital no ha sigut l’únic municipi de la regió que ha pres mesures similars. Un dels primers en decretar el tancament de parcs a la nit va ser Fuenlabrada, que dilluns va anunciar que, a més, suspenia l’agenda cultural, tancava les instal·lacions infantils i incrementava la vigilància policial en espais públics.

San Fernando de Henares va fer el mateix amb els espais infantils i, a més, va precintar aquelles àrees on tenen identificat que se solen celebrar ‘botellons’.

Aquestes trobades per consumir alcohol al carrer, majoritàriament organitzades per joves, també es troben a la diana de Leganés, que ha sumat al control d’aquests espais la desinfecció de «zones crítiques de la ciutat» on hi ha més afluència de veïns com els accessos a centres sanitaris, farmàcies o contenidors de residus.

Notícies relacionades

En el cas d’Alcorcón, a més del tancament de piscines, parcs i àrees infantils, l’ajuntament ha optat per convertir temporalment en zona de vianants diversos carrers amb l’objectiu de «facilitar la distància de seguretat ciutadana».

Així mateix, San Sebastián de los Reyes ha aprovat una bateria de mesures contra el virus, entre les quals s’inclou el tancament nocturn de parcs urbans i la devesa Boyal; mentre que Arganda del Rey ha avançat el tancament de la seva temporada de piscines d’estiu i els espais verds tancaran de 22 a 8 hores.