per insults racistes

Un jutge investiga un responsable de la piscina de la Casa de Campo de Madrid per tracte discriminatori a 'menes'

Hauria proferit insults xenòfobs a diversos menors estrangers no acompanyats

L'atestat es va enviar a la Fiscalia, que va remetre la denúncia per delicte d'odi als jutjats

lago casa de campo car 1200

lago casa de campo car 1200

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Jutjat d’Instrucció número 45 de Madrid investiga un dels encarregats de la piscina municipal de la Casa de Campo per la presumpta comissió d’un delicte discriminatori cap a diversos menors estrangers no acompanyats (‘menes’) l’agost del 2019, han informat fonts jurídiques.

A instàncies del fiscal, el jutge prendrà declaració aquest dijous a l’encarregat en aquesta data del torn de tarda de la piscina d’El Lago, Francisco G., qui el dia dels fets, el 8 d’agost del 2019, hauria proferit insults xenófogos a alguns menors del centre situat a la Casa de Campo.

També prestaran testimoni davant del jutge la directora del centre de menors, així com diverses educadores que acompanyaven els ‘menes’ a les piscina quan es van produir els insults de caràcter racista.

Al lloc dels fets, es van desplaçar diversos agents policials. Pel que sembla, l’encarregat del torn de tarda també s’hi hauria enfrontat. L’atestat es va remetre a la Fiscalia, que va remetre la denúncia per delicte d’odi als jutjats per a la judicialització del cas.

Notícies relacionades

En l’informe dels fets, al qual ha tingut accés Europa Press, el centre de menors de la Casa de Campo, gestionat per la Fundació Diagrama, va al·legar que els menors havien rebut «un tracte discriminatori» a la piscina amb «comentaris obscens i xenòfobs».