Nova normalitat

Madrid reobre les zones infantils dels parcs aquest dilluns

Les àrees de joc dels més petits seran netejades i desinfectades diàriament

L'ajuntament demana als pares que «estiguin atents» per evitar contagis

undefined53695982 madrid  08 06 2020  un ni o en la entrada clausurada de un p200608211328

undefined53695982 madrid 08 06 2020 un ni o en la entrada clausurada de un p200608211328 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Les zones infantils dels parcs de Madrid, que havien estat clausurades com a mesura de prevenció davant de l’avenç del coronavirus igual com els mateixos parcs, tornaran a poder utilitzar-se a partir d’aquest dilluns i seran desinfectades diàriament.

Es tractava de l’últim espai dels parcs que quedava per obrir durant la desescalada després que el consistori de la capital permetés l’entrada, primer als petits (els de districte), i després als 19 grans parcs de la capital, com El Retiro.

Ara seran els més petits els qui disfrutin d’aquestes àrees, que seran netejades i desinfectades diàriament, si bé el consistori ha demanat als pares que estiguin «atents» per evitar que els menors hi estiguin en condicions de seguretat.

«Netejarem evidentment de forma diària, però crec que també és molt important, especialment amb els parcs infantils, que a tot el que no arribi l’ajuntament arribin els pares», va asseverar la vicealcaldessa, Begoña Villacís, durant l’anunci de la reobertura.

Els parcs, de caràcter històric i singular, s’han mantingut clausurats per evitar aglomeracions. L’Ajuntament de Madrid els va tancar abans de decretar-se fins i tot l’estat d’alarma al comprovar que molts madrilenys s’hi havien dirigit quan s’havia recomanat no sortir al carrer.

Notícies relacionades

Ja en la desescalada, tant l’alcalde, José Luis Martínez-Almeida, com la vicealcaldessa, Begoña Villacís, havien manifestat en reiterades ocasions que no obrien els grans parcs perquè no es produïssin concentracions de persones.