tensió en l'assemblea

Ayuso culpa de les cues de la gana Podem

La presidenta de Madrid assegura que l'esquerra és «la fàbrica de pobresa més gran de la història»

Perpinyà li retreu que sigui «absolutament incapaç de posar-se a la pell d'un altre», dels més vulnerables

Cola para recoger alimentos en el comedor social de la parroquia de San Ramón Nonato, en Puente de Vallecas.

Cola para recoger alimentos en el comedor social de la parroquia de San Ramón Nonato, en Puente de Vallecas. / EFE / MARISCAL

3
Es llegeix en minuts
Europa Press

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha etzibat a l’esquerra que és «la fàbrica de pobresa més gran de la història», que multiplica «les cues de la gana» quan «els ciutadans cauen presos de les seves polítiques».

Així ho ha assenyalat en la seva intervenció a l’Assemblea de Madrid, en resposta a la pregunta del portaveu de Més Madrid, Pablo Gómez Perpinyà. El parlamentari ha criticat que la presidenta digués la setmana passada a la Cambra regional que no volia gestionar la crisi del coronavirus «des del mateix menjador en el qual sopava cada nit».

«¿Com es creu vostè que ho fan la resta de les famílies madrilenyes? ¿Com es creu vostè que es treballa en aquests moments, que es fan els deures, que es prepara la selectivitat o que es té cura de la gent gran?», li ha preguntat a continuació. Això es fa, segons ha dit, «de mitjana en un pis de 80 metres quadrats, cinc vegades més petit que el seu apartament».

En aquest sentit, li ha demanat que «quan parli del menjador amb aquesta displicència ha de recordar, és un deure moral, que hi ha molts madrilenys que l’estan escoltant i que no tenen aquest menjador i que en algunes ocasions ni tan sols tenen l’oportunitat de menjar».

«No és casualitat que sigui més probable contagiar-se quatre vegades més en funció del codi postal que posi en el DNI de cadascun dels madrilenys», ha dit. Per a Perpinyà, Ayuso és «absolutament incapaç de posar-se a la pell d’un altre», de les famílies més vulnerables de l’autonomia.

Per això, ha criticat que es negui a «regular el preu del lloguer, tret del seu i mentre posa en marxa una reforma de la llei del sòl a la mida dels grans especuladors».

«Mentre vostè i jo estem aquí debatent, hi ha un avi d’uns 85 anys que segurament està fent una cua immensa al barri d’Aluche per aconseguir una bossa de menjar. Si vostè no vol combatre la desigualtat per aquesta persona o per algun dels milers de compatriotes que estan en la mateixa situació a molts barris, faci-ho per vostè. No passi a la història com la presidenta que vivia en una suite de luxe d’esquena al món», ha conclòs.

«No necessiten dependre de vostès»

Al prendre la paraula, la dirigent regional li ha etzibat que ell viu «al municipi més ric d’Espanya» i ha viscut tota la vida en un lloc «on les classes socials no han existit d’aquesta manera».

«Si vostè se n’anés a viure a un districte pobre, ¿vostè creu que milloraria la vida dels seus veïns? No, perquè la desigualtat no és el que mata la vida dels altres, és la pobresa», ha defensat. Per a la presidenta, no es tracta que ell visqui millor sinó que els seus veïns ho facin «millor».

Perquè això succeeixi, segons Ayuso, el que necessiten no és dependre de partits com el seu sinó «tenir el seu propi lloc de treball, portar les regnes de la seva vida i tenir la dignitat de voler tirar endavant la seva família i la seva vida a la seva manera».

«Són vostès la fàbrica de pobresa més gran que hi ha hagut mai en la història», ha dit.

Després de defensar les polítiques que han posat en marxa per a la població vulnerable a la Comunitat de Madrid, ha incidit en el fet que les coses no es fan «atacant el sector del turisme, derogant una exitosa reforma laboral pactant-la amb l’entorn polític d’ETA o amb destralades fiscals que estan enfonsant les classes mitjanes i espantant les grans empreses».

Notícies relacionades

«És lamentable que em parli precisament vostè de les cues de la gana, que es multipliquen quan els ciutadans cauen presos de les seves polítiques», ha subratllat.