el 31 de maig

Madrid prepara el tancament de l'alberg per a sensesostre d'Ifema

El poliesportiu Marqués de Samaranch estarà obert fins al juliol per a aquestes persones

sintechook

sintechook

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’espai habilitat a Ifema per a les persones sense llar durant la pandèmia de la Covid-19 tancarà el 31 de maig, tal com s’havia anunciat, mentre que el recurs habilitat al poliesportiu Marqués de Samaranch per a aquesta finalitat tindrà un tancament «progressiu» i estarà obert fins al juliol.

Així ho ha donat a conèixer en la comissió de Famílies, Igualtat i Benestar Social el director general d’Atenció Social del consistori, Alejandro Gonzalo, que ha afegit que es derivarà aquestes persones a «recursos més estables». Tot i això ha manifestat que el 40% d’aquestes persones, entorn de 240, «tornaran als seus centres de referència».

A més, l’àrea engegarà un contracte d’emergència de 384 places, un altre de 60 places, i un altre contracte d’emergència de 30 places per a dones sense llar. De la mateixa manera, s’iniciarà el contracte ordinari de House in First.

Notícies relacionades

La regidora socialista Maite Pacheco ha felicitat l’àrea per la tasca realitzada, malgrat que «es va tardar» a actuar. «Aquestes places finalitzen en 10 dies, i que aquestes persones passin a estar al carrer seria un autèntic despropòsit», ha llançat. Per això ha tornat a demanar que es facin permanents «les places de la campanya del fred».