en les últimes 24 hores

Repunt notable de nous contagis i morts a Madrid

Madrid ha registrat 92 nous infectats de coronavirus i la xifra de defuncions puja a 31

Segons dades de l'Executiu regional, les persones hospitalitzades són 1.700, unes 60 menys que ahir

pacienteok

pacienteok

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Comunitat de Madrid ha registrat un repunt notable de 92 nous contagis de coronavirus, cosa que suposa 87 d’infectats més respecte a la xifra d’ahir, i els morts també pugen a 31, és a dir, 15 morts més respecte a les últimes 24 hores.

Amb aquestes dades, Madrid acumula un total de 8.894 de morts en hospitals des de l’inici de la pandèmia, si bé l’Executiu regional eleva la xifra de defuncions a 14.144, comptant també les morts recopilades per Sanitat Mortuòria en centres sociosanitaris (com les residències), domicilis particulars i altres llocs, com la via pública.

El nombre de nous contagis a Madrid ha crescut en relació amb ahir, quan només hi va haver cinc positius nous, per a un total acumulat de 66.643 de confirmats amb proves PCR des del començament de la crisi sanitària.

No obstant, la Comunitat de Madrid en el seu informe epidemiològic detalla que s’han notificat 341 positius diaris amb prova PCR (253 casos més), si bé especifica que, d’aquests, 92 corresponen a les últimes 24 hores.

Madrid eleva la xifra de contagiats acumulats a 71.936 a l’incloure també els 5.293 positius recopilats mitjançant tests ràpids (cap nou cas) juntament amb els confirmats per diagnòstic clínic o prova PCR.

Actualment, segons les dades de l’Executiu regional, les persones hospitalitzades se situen en 1.700, fet que suposa 60 menys respecte a l’estadística d’ahir i un acumulat total de 42.350 ingressats.

Amb això, i a falta de conèixer les dades que recopila el Ministeri de Sanitat, la regió compta amb 67 nous casos de persones hospitalitzades per coronavirus.

D’altra banda, un total de 318 pacients estan ingressats en centres de Madrid amb símptomes greus, 23 menys en relació amb les últimes 24 hores, i la xifra acumulada de persones que han passat per l’uci és de 3.600. Partint d’aquesta estadística, Madrid registra sis nous pacients a l’uci respecte a ahir, tres més respecte a la xifra d’ahir.

Mentrestant, un total de 79 persones han sigut donades d’alta en les últimes 24 hores, per a un total de 40.815 pacients que han superat la malaltia des de l’inici de la pandèmia.

Notícies relacionades

D’altra banda, Madrid fa atenció domiciliària a 4.107 persones per coronavirus o sospita de tenir la malaltia, una actuació que ha abastat 293.758 residents a la regió des que va començar la crisi sanitària.