Clatellada econòmica del coronavirus

Madrid injectarà liquiditat a pimes amb 180 milions de finançament a través d'avals

La vicealcaldessa, Begoña Villacís, ha assegurat que les empreses «trobaran un aliat a l'Ajuntament»

De tots aquests negocis, fins i tot dels més petits, en depenen molts llocs de treball al municipi

undefined52776473 graf6376  madrid  13 03 2020   una terraza en el centro de m200313183345

undefined52776473 graf6376 madrid 13 03 2020 una terraza en el centro de m200313183345 / Mariscal

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’Ajuntament de Madrid injectarà liquiditat a l’economia amb un paquet de finançament de 180 milions d’euros a través d’avals destinats a micropimes i autònoms, amb Avalmadrid com a via, ha informat aquest dimecres la vicealcaldessa, Begoña Villacís, en la roda de premsa posterior a la Junta de Govern.

«L’objectiu és que les empreses tinguin liquiditat perquè d’això depenen molts llocs de treball», ha argumentat al descriure el paper de l’Ajuntament com a «agent facilitador».

El consistori està treballant de manera sectorial amb associacions d’empresaris, autònoms i agents socials «per objectivar subvencions a la formació» i altres iniciatives, com els 1,1 milions d’euros destinats a digitalitzar mercats i empreses, l’ampliació de les subvencions als mercats municipals o la moratòria ja aprovada en el cànon dels mercats municipals.

Villacís ha assegurat que les empreses «trobaran un aliat a l’Ajuntament», que persegueix com a finalitat «que sobrevisquin, tot i que siguin més petites». Aquest paquet s’afegeix a altres mesures ja aprovades, com la rebaixa fiscal de 63 milions en l’IBI, en l’IAE, en la taxa de guals o en la de caixers.

Notícies relacionades

I tot perquè l’Ajuntament està «pensant en el dia després». Aquí s’enquadra també el grup d’experts, «figures prestigioses» de la societat civil entorn de la construcció que l’àrea de Desenvolupament Urbà, amb Mariano Fuentes al capdavant, ha començat a conformar aquesta setmana per afrontar el postcovid-19.