Davant de la virulència del coronavirus

Madrid decreta que Dijous i Divendres Sant siguin laborables per als sanitaris

Per garantir l'assistència que es presta un dia ordinari com a conseqüència de l'emergència sanitària per Covid-19

Sanitat ordena que als professionals se'ls pagui la jornada com a dia festiu i se'ls concedirà, a més, dies lliures

Unas enfermeras aplaunden el pasado mes de abril durante la pandemia

Unas enfermeras aplaunden el pasado mes de abril durante la pandemia / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid ha emès una resolució per la qual, amb motiu de la pandèmia del coronavirus, Dijous i Divendres Sant seran considerats com a dies feiners i trasllada a les diverses gerències de serveis que organitzin l’activitat en aquests centres com si fos un dia habitual.

Així ho detalla una ordre de la directora general de Recursos Humans de la Conselleria, Raquel Sampedro, per informar que a efectes organitzatius i de funcionament les dues dates de Setmana Santa no seran considerades com a dies festius.

«En conseqüència, les presències de professionals seran les habituals en dies no festius, si bé les retribucions reportades per la prestació de serveis en aquests dies s’abonaran com a pròpies de dies festius i, a més, es compensarà amb dies lliures, que es podran sol·licitar una vegada finalitzat l’estat d’alarma i la situació excepcional actual de pandèmia», exposa la resolució d’aquest departament.

L’escrit subratlla, per argumentar aquest canvi, que la població de la Comunitat de Madrid «està patint l’amenaça» que suposa la pandèmia del coronavirus, per la qual cosa «es fa necessari disposar de recursos humans suficients per garantir la prestació de l’atenció sanitària a la població afectada».

Notícies relacionades

«Per això, resulta convenient, adoptar les mesures necessàries per mantenir la presència dels professionals, la tasca dels quals resulti imprescindible per assegurar el bon funcionament dels centres i institucions sanitàries, i garantir així, l’adequada gestió de la crisi sanitària,» desgrana la Conselleria de Sanitat.

Per tant, les Gerències d’Atenció Hospitalària, Atenció Primària i SUMMA 112, planificaran les presències de professionals «habituals» en dies no festius, de manera que es «garanteixi l’assistència sanitària» que es deixa un dia feiner ordinari com a conseqüència de l’emergència sanitària per Covid-19.