Per pal·liar la crisi pel Covid-19

L'Ajuntament de Madrid abaixarà impostos per valor de 63 milions

La reducció està condicionada al manteniment de l'ocupació a 31 de desembre

Disminuirà un 25% els gravàmens municipals com l'IBI o l'IAE

GRAF9652. MADRID, 17/06/2019.- La vicelacaldesa de Madrid, Begoña Villacís, durante la rueda de prensa que ha ofrecido este lunes junto al alcalde, José Luis Martínez-Almeida, tras la primera reunión de la Junta de Gobierno del Ayuntamiento. EFE/J.J. Guillén

GRAF9652. MADRID, 17/06/2019.- La vicelacaldesa de Madrid, Begoña Villacís, durante la rueda de prensa que ha ofrecido este lunes junto al alcalde, José Luis Martínez-Almeida, tras la primera reunión de la Junta de Gobierno del Ayuntamiento. EFE/J.J. Guillén / J.J. Guillén (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La vicealcaldessa de Madrid, Begoña Villacís, ha destacat aquest dijous que l’Ajuntament de la capital és la «primera administració que abordarà una baixada real d’impostos», xifrada en 63 milions d’euros, aplicable en un 25 per cent als gravàmens en què té competència, com l’IBI o l’IAE, condicionada al manteniment de l’ocupació a 31 de desembre, un termini temporal marcat pels ertos.

També ha reclamat flexibilització en la regla de despesa perquè aquests diners reverteixin en la societat i no en el pagament anticipat del deute. Villacís ha assenyalat en la roda de premsa posterior a la junta de Govern que la crisi del coronavirus «canviarà la forma en què es vivia quan coses que es donaven per fet ara s’han esfumat». I tot això mentre que empreses i petits negocis es veuen obligats a tancar per lluitar contra el virus i es queden «sense ingressos».

«A l’Ajuntament no li sembla bé cobrar a qui no té ingressos», perquè «no només cal pensar en l’ara sinó en l’endemà». Aquests petits empresaris «necessitaran molt recolzament de l’Administració per seguir endavant i mantenir la feina», per això s’aplicarà una «rebaixa real d’impostos locals, condicionant la rebaixa al manteniment de l’ocupació» amb una data, el 31 de desembre.

El consistori ha aprovat així mateix una moratòria dels impostos que vencien ara. «Autònoms, empreses de lleure, hostaleria, comerç, venda al públic... No podem recaptar de gent que no està ingressant», ha insistit Villacís, que ha aclarit que en cap moment se’ls meritaran interessos de demora.

Notícies relacionades

Villacís confia que aquestes mesures adoptades en primer lloc per l’Ajuntament s’estenguin a altres àmbits de l’Administració «perquè és fonamental que aquestes empreses no es destrueixin». «Sense aquestes no sortirem endavant», ha advertit.