fundadora de Save a Girl Save a Generation

L'activista Asha Ismail rebutja el reconeixement de la Comunitat de Madrid pel 8-M

«No seria coherent amb els meus principis acceptar el premi d'un govern que no ha posat polítiques per millorar les ja fràgils mesures socials», expressa la keniana

maggie-civantos-y-asha-ismail---save-a-girl-save-a-generation

maggie-civantos-y-asha-ismail---save-a-girl-save-a-generation

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’activista africana en favor dels drets humans Asha Ismail ha renunciat al reconeixement que li ha atorgat la Comunitat de Madrid amb motiu del Dia de la Dona i que s’entrega aquest divendres a la Reial Casa de Correus.

El Govern madrileny li havia concedit aquest guardó per «la seva lluita pels drets de les dones i especialment per l’erradicació de la mutilació genital femenina. Es tracta de la fundadora de Save a Girl Save a Generation, la missió de la qual és, a més d’acabar amb la mutilació genital femenina, erradicar el sistema de dots, el matrimoni forçat i altres abusos contra les dones a l’Àfrica i Àsia.

A través de la pàgina web de l’organització, Asha Ismail ha afirmat que el seu agraïment no impedeix, no obstant, que hagi de renunciar al premi que se li atorga. «No seria coherent amb els meus principis i amb la tasca que desenvolupo si acceptés el reconeixement del departament d’un govern que, des de la seva formació, no ha posat mitjans per millorar les ja fràgils mesures polítiques i socials que permetin avançar en la igualtat de gènere», ha manifestat.

A més, ha assegurat que el Govern madrileny «està desentenent-se de la precària situació en què es troben moltes de les persones que busquen refugi a la comunitat, o que manté un silenci còmplice davant de les més que reprovables manifestacions i accions d’alguns dels seus socis quan neguen la violència de gènere, quan volen portar l’educació a temps remots, quan tracten els menors no acompanyats de delinqüents, o quan expressen la seva hostilitat als moviments feministes».

Notícies relacionades

D’altra banda, des de l’Executiu regional han indicat a Europa Press que aquest reconeixement ja ha sigut concedit oficialment i no es pot concedir a cap altra persona perquè ja ho va aprovar el consell de govern. Defensen que per a ells continua mereixent-lo tot i que no el vulguinrecollir.