la policia va detectar indicis

Un jutge deixa en llibertat un cas descartat com a violència de gènere a Madrid

L'autòpsia confirma que l'exparella de l'acusat va tenir una mort natural a causa d'un infart

coche-policia

coche-policia

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La mort d’Alexia Paola Carralero el 30 de novembre passat al barri madrileny de Vicálvaro va ser natural, deguda a un infart, motiu pel qual el jutjat que investigava els fets com un possible cas de violència de gènere ha arxivat la causa i ha deixat en llibertat l’acusat.

Segons ha informat aquest dimarts el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM), el Jutjat de Violència sobre la Dona número 10 de Madrid ha decretat el sobreseïment provisional de la causa incoada contra José Luis C.P. per un delicte d’homicidi , ja que l’autòpsia ha confirmat que la mort de la seva parella sentimental es va deure a un infart agut de miocardi. 

Després de certificar que la mort d’Alexia Paola Carralero, de 38 anys, va ser natural, el jutjat ha posat en llibertat l’acusat, que estava en presó provisional des del moment dels fets, ja que inicialment se sospitava que la víctima havia pogut ser intoxicada amb algun tipus de substància per la seva parella, cosa que ha descartat l’informe final de l’autòpsia, afegeix el TSJM. 

Minut de silenci en repulsa del cas

La mort de l’Alexia es va conèixer públicament el quatre de desembre, quan la Delegació del Govern per a la Violència de Gènere la va incloure com a víctima de la violència masclista després que el primer informe de l’autòpsia no exclogués que es tractés d’una mort violenta i que un jutge enviés a presó la seva parella com a possible autor.

La dona feia diversos mesos que tenia una relació amb el José Luis, amb el qual se n’havia anat a viure al carrer Caliza de Vicálvaro, i el 30 de novembre l’home va trucar des d’aquest pis a emergències per demanar una ambulància perquè la dona es trobava malament. A l’arribar els facultatius només van poder confirmar la mort de la noia.

A la vivenda hi havia també el pare del José Luis i la Policia va trobar-hi diverses drogues, segons van informar fonts policials. Els investigadors van descartar que la noia tingués signes inequívocs de mort violenta, però al detectar-li unes taques al pit i veure un cable a l’habitació van detenir el nòvio per tràfic de drogues i com a sospitós d’homicidi, a l’espera de l’autòpsia.

Notícies relacionades

El Jutjat d’Instrucció número 15 de Madrid, en funcions de guàrdia aquell dia, es va inhibir en el Jutjat Especialitzat en Violència sobre la Dona 10 de la capital, que va ordenar l’ingrés a presó de l’arrestat per homicidi, ja que tenien sospites raonables que es tractés d’una mort violenta, van precisar llavors fonts jurídiques. La Fiscalia havia sol·licitat presó per al detingut.

La Delegació del Govern a Madrid va convocar un minut de silenci en repulsa per la mort de l’Alexia, com fa cada vegada que la Delegació del Govern per a la Violència de Gènere confirma un cas de violència masclista, però finalment el va desconvocar a l’espera de l’avenç de la investigació.