increment de denúncies

Desarticulen una banda que robava licors, tabac i material informàtic a comerços regentats per xinesos

Els arrestats aprofitaven que els establiments estiguessin tancats per sostreure la mercaderia

zentauroepp49412852 03 07 2019 veh  culo de la guardia civil en imagen de archiv190811182624

zentauroepp49412852 03 07 2019 veh culo de la guardia civil en imagen de archiv190811182624 / GUARDIA CIVIL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Guàrdia Civil ha detingut els quatre integrants d’un grup especialitzat a robar begudes alcohòliques, tabac i material informàtic en comerços regentats per xinesos de la Comunitat de Madrid i Toledo. Els detinguts, quatre ciutadans romanesos amb edats entre els 20 i els 46 anys, solien actuar de nit aprofitant que l’establiment estigués tancat i inhibint de forma prèvia els sistemes d’alarma per evitar ser detectats.

L’Institut Armat va començar la investigació el mes de novembre passat, quan va detectar un increment de denúncies formulades per ciutadans d’origen asiàtic, que asseguraven haver sigut víctimes de robatoris amb força als seus establiments comercials. En un primer moment la investigació es va centrar a localitzar possibles receptadors de la mercaderia establint dispositius a tota la Comunitat de Madrid amb la finalitat d’ubicar i identificar tant qui s’encarregava d’adquirir la mercaderia robada com els autors dels robatoris.

La setmana passada, una vegada que la investigació desenvolupada havia propiciat l’obtenció de prou indicis, es va procedir a detenir els quatre membres del grup investigat. Minuts abans de la detenció, els sospitosos havien aconseguit robar en un establiment de Las Rozas un total de 150 ampolles d’alcohol de diferents marques, entre altres efectes.

Escorcolls

Notícies relacionades

A més, després de la pràctica de dos escorcolls efectuats al barri de Carabanchel de la capital, els agents de la Guàrdia Civil van localitzar material informàtic, licors, tabac, material electrònic, diners en efectiu i una gran quantitat d’eines, principalment rossinyols i claus falses utilitzades per cometre els robatoris.

La investigació va culminar amb la identificació i localització del receptador de la mercaderia robada, un ciutadà xinès de 48 anys, al restaurant del qual els agents van intervenir alguns dels efectes sostrets i que van motivar-ne la detenció. Els encarregats de coordinar l’operació Cèrber Màntua han sigut el Grup de Delinqüència Organitzada de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància de la Guàrdia Civil de Madrid i l’Àrea d’Investigació del Lloc de Majadahonda.