renaturalització de la zona

L'Ajuntament de Madrid contracta una empresa per capturar senglars

L'empresa només ho podrà fer amb els animals que es trobin en l'entorn urbà

jabali-madrid

jabali-madrid

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’Ajuntament de Madrid ha contractat una empresa per capturar els senglars que estiguin en l’entorn urbà i en va albirar un recentment a la Dehesa de la Villa, ha detallat en una entrevista amb Europa Press el delegat de Medi Ambient i Mobilitat, Borja Carabante. Va ser a mitjans de gener quan una parella de senglars va ser localitzada a l’àrea urbana del barri madrileny de Las Tablas, al voltant de la seu central del BBVA.

La Comunitat de Madrid, organisme competent en el tractament d’aquesta mena d’animals, va concedir al Consistori madrileny un permís per capturar-los i traslladar-los vius a un centre especialitzat en fauna salvatge, sempre que s’albiressin en un entorn urbà. Carabante ha explicat que aquest permís té «caràcter immediat per a un any».

Notícies relacionades

En relació amb la fauna a la capital, es col·locaran un total de 42 caixes niu al riu Manzanares, del qual el delegat ha posat de relleu la renaturalització duta a terme per l’anterior govern municipal. «Hi estàvem en contra, es van fer els primers projectes, i els informes han acreditat que això és bo. L’entorn s’ha recuperat de veritat; tenia un objectiu que s’ha complert i continuarem amb el camí per als vianants», ha conclòs.