demanen 22 anys de presó

La jove que va matar el seu nadó explica que la nena va deixar de respirar quan van caurer les dues a terra

L'acusada relata que, després de donar a llum al bany i després de trencar la bossa, es va desplomar amb la seva filla als braços

juicio-joven-bebe

juicio-joven-bebe

3
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La jove acusada de matar el seu nadó acabat de néixer el 20 de febrer del 2018 va manifestar als agents de la Policia Nacional que li van prendre declaració a l’Hospital Príncipe de Asturias que va donar a llum al lavabo després de trencar la bossa quan s’estava dutxant, i va manifestar que la nena va respirar al néixer, però que ho va deixar de fer després que ella caigués a terra per la sagnia. «V

a explicar que es va espantar i que va posar el fetus en una motxilla», ha relatat l’agent durant la prova testifical en el judici que se celebra a l’Audiència Provincial de Madrid contra Sonia B., que s’enfronta a una petició fiscal de 22 anys de presó per un delicte d’assassinat amb l’agreujant de parentesc. El jurat popular ha escoltat

el relat de més d’una desena d’agents de la Policia Nacional, alguns d’ells de la brigada provincial de la policia científica. Igual que ahir, l’acusada s’ha mantingut amb el cap abaixat i les mans a la cara La seva defensa, l’advocat Jaime Sanz de Bremond, sol·licita que se li apliqui una eximent incompleta com a conseqüència de la depressió psicòtica que va patir en el moment del part.

Autòpsia del cadàver

A l’inici de la sessió, ha sol·licitat que se l’eximeixi d’assistir a totes les sessions, una petició avalada pel subdirector mèdic del penitenciari, on compleix presó provisional, i al·ludint a jurisprudència assentada en el ‘cas Malaia’ o en el judici del procés, que permeten aquesta dispensa. El tribunal i la fiscal s’han oposat a la sol·licitud, i han formulat una protesta.

Els agents es van desplaçar a l’hospital després de ser alertats que els familiars d’una noia ingressada havien portat dues bosses, una amb una placenta i una altra amb un fetus. Els forenses van comprovar en l’autòpsia  que el fetus presentava nou punyalades i determinen l’etimologia homicida de la mort, i van procedir a detenir la jove.

El primer agent que va acudir a l’hospital després de l’alerta del cap del servei de policies del Príncipe de Asturias ha relatat que la noia va manifestar que aquella matinada es va trobar malament i es va aixecar per dutxar-se i va trencar la bossa. Després d’això, va donar a llum. «Va explicar que el fetus va caure a terra i el va agafar contra el pit, per comprovar que respirava. Però després, a causa de la sagnia, va caure i es va adonar que ja no respirava. Es va espantar i el va posar en unes bosses», ha narrat.

Converses telefòniques amb els familiars 

El secretari de l’atestat policial ha explicat que se li va encarregar investigar la família per determinar si coneixien el que havia passat. L’abocament de les dades dels mòbils va determinar que no sabien que la noia estigués embarassada, ja que les converses telefòniques mostren la seva sorpresa al conèixer el crim.

Un dels caps policials que va participar en el registre del domicili ha relatat que dos agents de la unitat de policia científica es van desplaçar a la vivenda per a la inspecció ocular, per agafar mostres de sang i localitzar l’arma homicida, que podrien ser les tisores amb què va tallar el cordó umbilical.

Els agents de la científica van aplicar el reactiu de sang denominat luminol a diversos objectes punxants i espais de la casa per comprovar si hi havia restes biològiques, i van agafar mostres positives al lavabo de la cuina, la dutxa i darrere del sofà. L’acusada, que havia mantingut el seu embaràs ocult tant a la seva parella com als seus familiars, el dia del naixement va agafar una arma blanca «sense determinar» i, amb ànim d’acabar amb la vida de la filla acaba de néixer, la va apunyalar nou vegades en diferents parts del cos.

Notícies relacionades

«En tres de les punyalades l’arma va tocar el cor. Una el va arribar a travessar; una altra, el diafragma, i una altra li va perforar el pulmó esquerre, fet que li va provocar una fallada cardiorespiratòria amb hemopneumotòrax i, consegüentment, la mort», afegeix la fiscalia.