delicte d'assassinat amb agreujant parentiu

La noia que va matar el seu nadó amb nou punyalades: «No sé què va passar, només que la vaig perdre. Ho sento»

La seva defensa demana rebaixar la pena de presó per la depressió psicòtica que va patir en el moment del part

La mare de la seva parella va trobar el cadàver de la nena en una motxilla que estava penjada en una cadira

juicio-joven-bebe

juicio-joven-bebe

6
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La noia acusada de matar la seva filla nounada el 20 de febrer del 2018 s’ha trencat en el judici que afronta per un delicte d’assassinat, manifestant, entre plors, que no sap el que va passar la matinada del dia dels fets. «Només sé que la vaig perdre. Ho sento molt, perdó, perdó», ha dit. Sonia B.A. s’enfronta a una petició fiscal de 22 anys de presó per un delicte d’assassinat amb l’agreujant de parentiu. La seva defensa sol·licita que se li apliqui un eximent incomplet com a conseqüència de la depressió psicòtica que va patir en el moment del part, cosa que segons el seu parer li va alterar les seves capacitats volitives i cognitives.

A més, manté que va patir una amnèsia dissociativa, ja que no recorda res del que va passar aquella tràgica matinada del 20 de febrer del 2018. L’acusada compleix presó preventiva al penitenciari d’Alcalá Meco amb tractament psicològic i psiquiàtric. La dona va matar el nadó tot just néixer de nou punyalades amb unes tisores. Va donar a llum a les cinc de la matinada sola al lavabo de la casa dels pares de la seva parella. Pel que sembla, va guardar el cos sense vida de la seva nounada en unes bosses de plàstic i va netejar les restes de sang amb paper.

Dos dies després del crim, la seva parella i la mare van portar la dona a l’hospital al patir una hemorràgia, sense saber encara el que havia passat. Quan la mare i la seva germana van anar a recollir les pertinences de la jove per portar-les a l’hospital, van trobar el cadàver del nadó en una motxilla penjada en una cadira. Nerviosa i amb veu trencada, l’acusada ha contestat només a les preguntes de la seva defensa, l’advocat Jaime Sanz de Bremond, i ha explicat que li han augmentat la dosi de la medicació que pren amb motiu del judici.

Testimoni de l’acusada 

En el seu interrogatori, la jove ha relatat que té un fill de 4 anys, que va tenir als 17 anys, i que en el moment dels fets vivia amb el pare del seu fill a la vivenda de la seva família, a Alcalá de Henares. Després de tenir el seu fill Noel, es va quedar embarassada i va donar a llum una nena al lavabo, sense que ningú de la seva família tingués coneixement abans que estigués embarassada. ¿Sap que se l’acusa d’haver causat la mort de la nena que va tenir? ¿Vostè li va causar la mort?, li ha preguntat el lletrat, i la noia ha contestat que sí. «Sí, vaig ser jo», ha assegurat tremolant i amb plors. «No ho recordo, no sé què va passar. Només sé que la vaig perdre. Ho sento molt, perdó, perdó», ha dit entre llàgrimes sense oferir més detalls dels fets.

La parella de l’acusada i pare del seu fill, Sergio González, ha narrat que tenien una bona relació i que el que va passar va suposar «un xoc» per a ell. Durant tota la declaració, la processada ha estat amb el cap cot tremolant i tapant-se el rostre per evitar una confrontació visual amb el pare del seu fill. Segons el seu testimoni, no sabia que estava embarassada i no ho va notar, ja que no tenia panxa, i va afegir que en els últims mesos no havien mantingut relacions sexuals. «Estava anat. M’ho va explicar la meva mare. No me’n recordo. Va ser fa dos anys i estava anat», ha explicat.

El jove ha assenyalat que dubtava que el nadó fos seu, es va fer la prova de paternitat i va donar negatiu. «Si m’hagués explicat tot això abans, això no hauria passat. L’hi puc assegurar», ha contestat el jove a la fiscal.

La seva mare ha comparegut per explicar com va trobar el cadàver del nadó en una motxilla que havia deixat penjada en una cadira en una habitació de la vivenda. Així, ha relatat que la seva filla li va comentar que la noia havia tingut una hemorràgia i la van portar a l’hospital.

Proves d’ADN

«Quan es va desmaiar, la vam portar a l’hospital. Ens van dir que podia estar embarassada o que podria haver tingut un part. Vam anar a casa per agafar roba perquè li anaven a donar l’alta. Estàvem guardant roba i la meva filla em va dir que anava a mirar la motxilla, que estava penjada en una cadira. Vam haver d’obrir les finestres per la pudor i vam veure sang. Vaig agafar uns guants, i vaig treure paper. Quan vaig treure moltes bosses, vaig veure que era un nadó», ha explicat.

Cap familiar va tenir coneixement previ que l’acusada estigués embarassada d’una nena el pare biològic de la qual es desconeix, ja que les proves d’ADN van descartar que la parella amb qui convivia fos la progenitora de la petita.

Sonia Bedoui, de 18 anys, vivia de dilluns a dijous amb la seva parella, els pares i dos germans d’aquest al domicili situat a Alcalá de Henares, segons es recull en l’escrit d’acusació.

Així, pels volts de les 05.00 hores de la matinada del 20 de febrer del 2018 la jove va trencar aigües al saló del domicili «i va donar llum una nena de 48 cm i de 2,950 quilos de pes, que va néixer viva i va respirar espontàniament fora del claustre matern, i va procedir a tallar-li el cordó umbilical». L’acusada, que havia mantingut el seu embaràs ocult tant a la seva parella com als seus familiars, va agafar aquell mateix dia una arma blanca «sense determinar» i, amb ànim d’acabar amb la vida de la nounada, la va apunyalar fins a nou ocasions a diferents parts del cos.

Taques de sang al saló

«En tres de les punyalades l’arma va penetrar al cor, una de les quals el va arribar a travessar, una altra, al diafragma,, i una altra va perforar el pulmó esquerre, fet que li va provocar una fallada cardiorespiratòria amb hemoneumotórax i consegüentment la seva mort», afegeix la fiscalia. Sonia Bedoui, que és a la presó per aquests fets des del 23 de febrer del 2018, va procedir tot seguit a netejar la sang i va introduir el paper de cuina utilitzat, el paquet de tovalloletes de bebè, el cadàver i la placenta en diverses bosses de plàstic per, a continuació, ficar-ho tot a l’interior d’una motxilla que va deixar penjada en una cadira del dormitori que compartia amb la seva parella i la germana d’aquest.

Una vegada netejada l’habitació, l’acusada es va treure el barnús que la cobria, també tacat de sang, i amb restes derivades del part es va dutxar, es va posar un pijama i es va ficar al llit del dormitori dels pares de la seva parella –absents en aquell moment perquè estaven treballant– i on estava dormint la seva parella. Dos dies més tard, cap a les 20.51 hores, l’acusada va ingressar a l’Hospital Príncep d’Astúries d’Alcalá de Henares afligida per un esquinç genital i sagnat vaginal. Poc temps després, la mare i la germana de la seva parella van anar al domicili on convivia la jove per buscar els seus efectes personals i emportar-se’ls a l’hospital.

Notícies relacionades

Allà van descobrir la motxilla, «van treure les bosses amb el cadàver, la placenta i la resta del seu contingut de l’interior, que van col·locar, al seu torn, en una altra bossa de plàstic, la van portar al pare de la seva parella, a l’hospital, i van deixar la motxilla a la terrassa de la cuina del domicili». La germana, per la seva banda, quan va descobrir el barnús tacat de sang el va llençar a les escombraries pensant que era a causa d’una hemorràgia motivada per l’anèmia.

La fiscalia precisa que a les diligències d’entrada i registre i inspecció ocular realitzada al domicili el 24 de febrer es van trobar taques de sang de l’acusada en la part posterior i reposabraços del sofà del saló, al pom de la porta de la cuina i a la motxilla on havia estat el cadàver de la criatura a la terrassa de la cuina. A més, analitzat l’ADN del cadàver i de la parella «es va excloure que ell en fos el pare biològic, i el seu progenitor és desconegut».