ordenin el tancament

L'Ajuntament de Madrid multa amb més de 900.000 euros cinc 'afters'

Els locals operaven il·legalment amb llicència de bar

policia-municipal-madrid2

policia-municipal-madrid2

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’Ajuntament de Madrid ha emprès una campanya contra els locals ‘after hours’ i ha sancionat amb multes de 504.500 euros, 258.500 euros, 69.000 euros, 61.500 euros i 21.500 euros cinc locals que s’anunciaven com a tal a Centro i Chamberí però exercien la seva activitat il·legalment amb llicència de bar. Ja se n’ha ordenat el tancament.

Fonts municipals han informat a Europa Press que aquesta actuació es pot dur a terme gràcies que el 8 de maig del 2019 va entrar en vigor el Decret 40/2019, de 30 d’abril, pel qual es modifica el Decret 184/1998, de 22 d’octubre, pel qual s’aprova el Catàleg d’Espectacles Públics, Activitats Recreatives, Establiments, Locals i Instal·lacions.

Entre les modificacions introduïdes destaca la prohibició de funcionar amb música abans de les 10 hores. Així, a aquests locals se’ls ha iniciat procediments sancionadors que acumulen reiterats incompliments d’activitat il·legal comprovada, que van des del mes fins als 58 mesos.

Nova normativa 

Tal com ha avançat ‘ABC’, la nova normativa estableix que l’incompliment de tal prohibició és constitutiva d’infracció greu i resulta sancionable amb multes d’entre 4.501 a 60.000 euros i, alternativament, amb la clausura del local per un període de fins a 6 mesos, segons l’article 41. 2 de la Llei d’Espectacles Públics i Activitats Recreatives (LEPAR).

L’objectiu d’aquesta modificació ha sigut la de dotar normativament d’un mitjà per atacar l’activitat dels ‘afters’. Els intents de l’Agència d’Activitats per sancionar aquesta pràctica han resultat «infructuosos», ja que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) va declarar que les activitats s’exercien legalment conforme a la seva llicència i no es podia imputar-los cap infracció de la LEPAR.

Notícies relacionades

En aplicació de la nova normativa i assumint les competències de control del funcionament de l’horari de la música, la Direcció General de Sostenibilitat i Control Ambiental ha procedit a fer la campanya amb visites d’inspecció realitzant la descàrrega de les dades contingudes als limitadors registradors dels equips de so. 

Amb les dades extretes del bolc dels registres, s’ha obtingut «prova documental fefaent» del funcionament habitual d’aquestes activitats fora dels horaris autoritzats, cosa que ha permès imputar la comissió d’una infracció greu per cada data d’incompliment registrat. A més, s’han aplicat agreujants com la intencionalitat d’aquestes activitats, la negativa a la Policia de treure la música, la «gravetat» de les molèsties veïnals i la seva ubicació en zones de contaminació acústica ZPAE.