reunió extraordinària al març

Cs canviarà els seus estatuts per no alterar la celebració del congrés per les eleccions

«Garantirem que en moments excepcionals no es pugui alterar el calendari», opina el vicepresident de Madrid

aguado-cs

aguado-cs

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El vicepresident de la Comunitat de Madrid i membre de la Gestora de Ciutadans, Ignacio Aguado, ha avançat que el partit promourà un canvi als seus estatuts perquè la convocatòria de cites electorals no pugui alterar la celebració de la V Assemblea General del partit, prevista per al 14 i 15 de març.

«El que farem des de la Gestora és promoure un canvi als estatuts per garantir que en moments excepcionals, com els que vivim, la convocatòria de determinades cites electorals no pugui alterar el calendari del Congrés», ha anunciat el dirigent madrileny en una entrevista a TVE.

Segons Aguado, «la idea és que no es mogui» perquè «un període d’interinitat com el que estan vivint a Ciutadans no beneficia ningú, ni afiliats ni votants». Fins ara els estatuts del partit recullen que no és possible la celebració de l’Assemblea General ordinària o extraordinària en un període anterior a quatre mesos previs i quatre de posteriors a qualsevol procés electoral que el partit hagi aprovat presentar-se.

Consell General de Cs

Notícies relacionades

De cara a les eleccions basques i gallegues, el vicepresident ha posat èmfasi que han fet un plantejament que busca «un espai de trobada entre constitucionalistes». «Jo no em resigno, ni renunciem a obrir aquesta plataforma a altres formacions polítiques més enllà de PP i Ciutadans», ha dit a continuació.

La Comissió d’Estatuts del Consell General podrà, a petició del Comitè Executiu –en aquest cas seria la Gestora– o de dos terços dels membres del Consell General, proposar les modificacions dels Estatuts, que per al bon funcionament del partit consideri necessàries. La seva aprovació correspondrà al Ple del Consell General. A més, la modificació, per ser aprovada, haurà de ser recolzada per la majoria absoluta del Consell General de la formació.