Lorena Ruiz-Huerta empara les seves crítiques a la Policia en la seva llibertat d'expressió

lorena-podemos

lorena-podemos / JOSÉ LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’exportaveu de Podem a l’Assemblea de Madrid Lorena Ruiz-Huerta ha emparat aquest dilluns davant del jutge les seves crítiques a la Policia durant la seva participació com a advocada en un programa de televisió en el seu dret a la llibertat d’expressió, criticant que no s’hagi tingut en compte l’atenuant de dilacions indegudes en la causa.

En el judici, que ha quedat vist per a sentència, el fiscal ha modificat la seva petició i a més d’una multa de 4.700 euros per calúmnies, ha inclòs les costes que es derivin de la publicació de la sentència en mitjans de comunicació.

Després de concloure la vista, Ruiz-Huerta ha manifestat que se li ha agreujat «una miqueta» la petició fiscal perquè assumeixi «a les seves expenses» el cost de publicitar la sentència condemnatòria.

Notícies relacionades

El seu lletrat s’ha queixat que no s’hagi respectat el dret a la llibertat d’expressió de la seva defensada i ha criticat que no s’hagin tingut en compte les dilacions indegudes, ja que els fets es van produir fa sis anys. «Espero que no hàgim d’estar igual d’aquí 6 anys al Tribunal Europeu de Drets Humans, ha assenyalat.

Els fets es refereixen a la participació de l’acusada, com a advocada especialista en dret penal i membre de l’Associació Lliure d’Advocats (ALA), al programa de televisió ‘Salvados, cuestión de justicia’ que es va emetre a La Sexta l’1 de juny del 2014.