sentència sense recurs

Absolt l'exalcalde de Guadarrama de prevariació administrativa

Els denunciants sol·licitaven a Fernández Rubio una indemnització de gairebé 10 milions d'euros per la permuta d'un terreny

audiencia-provincial-madrid

audiencia-provincial-madrid

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’Audiència Provincial de Madrid ha absolt a l’exalcalde de Guadarrama José Ignacio Fernández Rubio d’un delicte de prevaricació administrativa en relació amb la permuta d’un terreny d’una empresa per altres de l’Ajuntament i sobre la qual l’amo va denunciar que no va rebre compensació econòmica.

En una sentència, a què ha tingut accés Europa Press, els magistrats desestimen el recurs d’apel·lació contra la sentència absolutòria dictada pel Jutjat Penal número 14 contra la sentència «no hi ha cap recurs». El cas es remunta a l’any 2006, per l’operació de permuta d’un terreny propietat d’una empresa per altres de l’Ajuntament. Els denunciants van sol·licitar 10 anys d’inhabilitació i una indemnització de 9,2 milions d’euros.

Fernández Rubio va ser també viceconseller d’Ocupació i Dona i posteriorment alcalde de Las Rozas entre el 2011 i el 2015. El 2015, al no aconseguir majoria absoluta va renunciar a la seva acta de regidor després de les eleccions municipals «per garantir la governabilitat de Las Rozas», després de les declaracions realitzades per Ciutadans.

Resolució

«Els fets relatats queden fora de delicte de prevaricació i s’inclouen més en la doctrina de la resolució dels contractes sotmesos a condició suspensiva, per la qual cosa els recurrents hauran d’anar a la via contenciosa administrativa o a la via civil per reclamar la resolució de l’esmentat contracte o, en el seu cas, la indemnització pertinent», assenyala la resolució.

Notícies relacionades

En declaracions a Europa Press, Fernández Rubio ha assenyalat que acull la resolució amb «molta alegria» i «molt positivament» perquè «se m’ha tret aquest pes de sobre». «Ha quedat resolt pels tribunals de forma taxativa i absoluta que en aquesta actuació que vaig tenir com a alcalde de Guadarrama no hi havia cap delicte i no hi havia cap retret de caràcter penal ni de cap tipus. S’ha fet Justícia, això sí, amb més de vuit anys de retard, però s’ha fet Justícia», ha conclòs.