delictes contra la seguretat viària

Nou detinguts i sis investigats per robar dades personals per llogar cotxes per a carreres il·legals

Els arrestats obtenien il·legalment informació personal a pàgines on s'oferien llocs de treball i amb això arrendaven els vehicles

policia-nacional

policia-nacional

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Unitat d’Investigació i Coordinació Judicial de la Policia Municipal de Madrid ha detingut nou individus i n’investiga sis més en una operació per l’ús fraudulent de cotxes de lloguer, ja que robaven dades d’altres persones per arrendar-los i muntar carreres il·legals amb aquests, entre altres irregularitats, ha informat aquest dijous el Cos Local en un comunicat.

El ‘modus operandi’ consistia a introduir dades falses en l’app Zity de lloguer de vehicles utilitzant mòbils robats i dades obtingudes il·legalment a través d’Internet a pàgines on s’oferien llocs de treball. També s’aportaven fotos dels permisos de conductor i targetes bancàries robades o extraviades.

Els agents municipals van engegar un dispositiu de vigilància després de detectar a les xarxes socials un vídeo gravat d’un vehicle de lloguer, propietat de l’empresa Zity, circulant al districte de Villa de Vallecas a tota velocitat, derrapant i envaint zones per als vianants. Aquest cotxe es va localitzar posteriorment, estavellat contra uns pilons.

Robatoris de vehicles a Vallecas

Amb les indagacions en marxa, els policies van recollir informació de les associacions de veïns de l’eixample de Vallecas, que van col·laborar de manera molt activa facilitant dades de la problemàtica delictiva al districte, tals com horaris i zones on es feien carreres il·legals o punts on es produeixen robatoris de vehicles.

Fruit de les investigacions, la Policia Municipal de Madrid va detectar com el punt més crític d’aquestes activitats delictives l’entorn de l’estació de Las Suertes, molt a prop d’un bloc de vivendes situat al carrer de l’Embalse del Vellón. Els agents dels districtes de Villa i de Puente de Vallecas van portar a terme diverses operacions per a la identificació i possible detenció de conductors de vehicles de lloguer compartit, donats d’alta de manera fraudulenta.

Notícies relacionades

El balanç final de l’operació Sharing, fins ara, és de sis denúncies rebudes, nou persones detingudes i sis persones investigades per delictes contra la seguretat viària (carreres il·legals, circular sense permís de conducció), delictes contra el patrimoni i l’ordre socioeconòmic (estafa, robatori de targetes de crèdit, robatori de telèfons mòbils, apropiació indeguda i danys), delictes de falsedat documental i usurpació d’estat civil. Els agents també han intervingut diversos telèfons mòbils i targetes bancàries.