AGRESSOR ABATUT

Rep l'alta el segon policia atacat per un home que amenaçava de cremar la seva nòvia

Els dos agents van anar a una vivenda arran d'una denúncia de violència masclista contra una persona amb múltiples antecedents per maltractaments

policia-nacional-puerta-coche

policia-nacional-puerta-coche

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’agent de Policia Nacional que va ser ingressat a l’Hospital 12 de Octubre després de ser atacat per l’home abatut a Vila de Vallecas ja ha rebut l’alta,  segons ha informat a Europa Press un portaveu de la Direcció Superior de Policia.

Es tracta del policia que va rebre un tall profund al rostre quan el mort, que comptava amb múltiples antecedents per violència de gènere, es va abalançar contra ell quan va accedir amb el seu company a la vivenda de la seva nòvia, que amenaçava de cremar-la.

L’home, d’uns 50 anys, va morir després de ser abatut per trets de la Policia després d’apunyalar dos agents al carrer de Caranavajos número 12, al districte madrileny de Vila de Vallecas.

El 091 va rebre una trucada a les 02.25 hores d’una dona alertant que el nòvio de la seva filla estava amenaçant-la de cremar-la viva al seu domicili, i que portava un ganivet. Al lloc es va personar un indicatiu de la Policia Nacional que va acompanyar la mare a la vivenda.

Porta oberta

Fonts policials van explicar a Europa Press que va ser l’home abatut el que va deixar la porta oberta i va deixar la casa a les fosques. Els agents van accedir a l’immoble pel passadís quan l’agressor es va abalançar cap als agents amb l’arma blanca.

Així va aconseguir apunyalar un dels agents al tòrax,  molt a prop de la clavícula, i va caure a terra. Les mateixes fonts exposen que l’armilla  que portava l’agent va ser clau perquè la ferida no fos mortal, ja que va aconseguir parar en part la punyalada.

Notícies relacionades

En el cas del segon policia, se li va tirar al coll i li va generar un tall molt profund a la zona facial. Davant de l’agressivitat de l’home i per evitar que l’atac continués, l’agent que era a terra va fer ús de la seva arma reglamentària i va efectuar dos trets, que van causar la mort d’aquest home pràcticament en l’acte.

A més, fonts policials han explicat a Europa Press que l’home abatut era d’origen magribí i comptava amb múltiples antecedents per maltractaments i trencament de condemna. El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska; i el director general de la Policia Nacional, Francisco Pardo Piqueras, han parlat amb els agents ferits per desitjar-los «una ràpida recuperació».