CACERA ACCIDENTADA

Investiguen un adolescent de 17 anys pel tret accidental que va matar una caçadora

Els agents estan interrogant més participants en la jornada de caça de Valdemanco i esperen el resultat de l'autòpsia

Tres caçadors, al vedat d’Aspa.

Tres caçadors, al vedat d’Aspa.

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Guàrdia Civil està investigant un adolescent de 17 anys com a autor del tret accidental que va matar aquest diumenge una jove de 22 anys durant una cacera a la localitat madrilenya de Valdemanco, han informat Europa Press fonts de la Comandància de Madrid.

Els agents estan interrogant més participants en la jornada de caça i esperen el resultat de l’autòpsia que li serà practicada al cadàver aquest dilluns. Confien que a la tarda pugui ser vetllat per veïns i familiars al tanatori de Colmenar Viejo. Els participants a la cacera tenien tota la documentació en regla.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Valdemanco, municipi d’uns mil habitants situat al nord de la regió, ha convocat aquest dilluns un Ple extraordinari per decretar tres dies de dol oficial. Per la seva banda, la festa dels Quintos d’aquest any s’ha suspès.

La seva alcaldessa, Deborah Molina, ha explicat a Telemadrid que estan «abatuts». «Això ha sigut una tragèdia, som un poble molt petit. És una cosa horrorosa que no pots explicar», ha indicat.

Sobre el succeït, ha manifestat que endesconeix els detalls: «Era dia de caça normal i va ser un tret fortuït, deu haver sigut una cosa així. Mai abans havia passat una cosa així ni res semblant. Eren al costat d’una pedrera però no et puc aclarir el fet per si mateix».

Sense Nadal al poble

La regidora ha comentat que el pare de la noia morta va morir fa poc temps en una obra per una aturada cardíaca. Per tot això, ha reconegut que després del succeït a Valdemanco «ja no hi haurà Nadal».

Els fets van tenir lloc cap a les 16.30 hores d’aquest diumenge en un paratge de Valdemanco, pròxim a la carretera M-633, en una zona de muntanya baixa de difícil accés coneguda com a La Fraguela. Una jove va rebre l’impacte de bala d’una escopeta durant la cacera dominical.

Notícies relacionades

Fins al lloc del succés s’han traslladat un equip del Summa-112, bombers de la Comunitat de Madrid, agents forestals i personal de l’Ajuntament de Valdemanco. En aquests moments, la Guàrdia Civil investiga les causes de l’incident.

A l’arribar al lloc del succés, la jove es trobava en parada cardiorespiratòria com a conseqüència d’una ferida per arma de foc al tòrax. Després de la realització de maniobres de reanimació avançada durant vint minuts, els sanitaris van confirmar la mort de la jove, van indicar a Europa Press fonts d’Emergències 112 Comunitat de Madrid. Diversos psicòlegs van atendre els familiars de la jove.