lluita contra el canvi climàtic

Madrid tornarà a plantar un arbre per cada nen que neixi

L'alcalde de la capital, Martínez Almeida, anuncia que implantaran una hora setmanal en les escoles per a l'ensenyament de les «tres erres»: reduir, reciclar i reutilitzar.

GRAF6767. MADRID, 25/11/2019.- El alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida, participa este lunes junto a un grupo de 60 estudiantes en la plantación de pinos y encinas en el marco del proyecto Madrid Green Capital, una semana de actividades que sirve como prólogo a la cumbre del clima (COP25). EFE/Víctor Lerena

GRAF6767. MADRID, 25/11/2019.- El alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida, participa este lunes junto a un grupo de 60 estudiantes en la plantación de pinos y encinas en el marco del proyecto Madrid Green Capital, una semana de actividades que sirve como prólogo a la cumbre del clima (COP25). EFE/Víctor Lerena / Víctor Lerena (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Madrid recuperarà la tradició de plantar un arbre per cada nen que neixi a la capital, ha afirmat aquest dijous l’alcalde, José Luis Martínez-Almeida, durant un ple infantil monogràfic sobre medi ambient dins de les activitats de Madrid Green Capital, organitzades de cara a la Cimera del Clima Cimera del Clima.

«A partir d’ara plantarem un arbre per cada nen que neixi a Madrid», ha manifestat el regidor davant d’un hemicicle de Cibeles amb nens de les escoles Claudio Moyano i Nicolai, que han compartit amb l’alcalde i la vicealcaldessa, Begoña Villacís, les seves inquietuds i propostes sobre el medi ambient.

Almeida també els ha dit que es plantaran 15.000 arbres en escocells buits. Els escolars els han proposat la construcció d’un carril bici elevat «que ja connectaria amb el de Castellana»carril bici elevat i «una hora setmanal a les escoles perquè ensenyin les «3 erres»: reduir, reciclar, reutilitzar».

Aire net a la capital 

La vicealcaldessa, Begoña Villacís, els ha agraït les seves aportacions, ja que són els que tenen«més i millors opinions». Així, els ha manifestat que escoltaran els seus consells i que tenen el compromís que «Madrid sigui la ciutat ambl’aire més net».

Ha relatat l’anècdota de com, quan estava reunida amb el seu grup al despatx, hi va entrar la seva filla Jimena i quan li van preguntar pelcanvi climàtic «va donar una lliçó als grans», perquè els joves ho tenen «claríssim». «Hem de fer tot el possible perquè respireu el millor aire», ha indicat a continuació.

Notícies relacionades

Per això, Villacís ha indicat que «la política és el camí més curt per arreglar problemes» i ha animat que algun d’ells sigui polític, perquè aquests professionals «no són diferents en res a la societat». «Som mares, pares, tenim fills i no volem que respirin aire brut, sabem que ens podem emmalaltir i assumim la responsabilitat sobre un munt de ciutadans i de nens. Sé que tots els meus companys pensen què és el millor per a Madrid», ha manifestat.