demanen millores de les condicions laborals

Els treballadors del Samur Social a Madrid inicien una vaga de 24 hores

El comitè xifra el seguiment dels treballadors del Samur Social en un 99%

sanur

sanur

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Els treballadors de Samur Social emprendran aquest dilluns una vaga de 24 hores en reclam d’una millora de les condicions laborals que els permetin brindar «un servei de qualitat». Segons ha informat CCOO (Comissions Obreres) en un comunicat, durant aquesta jornada de vaga els treballadors es concentraran de 12 a 14 hores davant la seu de Samur Social per denunciar la situació, «després de nombrosos intents» d’arribar a acords amb l’empresa Grup Cinc. 

El comitè de vaga ha xifrat el seguiment de la vaga de 24 hores prevista en un 99% durant aquest matí, segons han informat a Europa Press fonts d’aquest comitè. A més, han assenyalat que el seguiment de la vaga està anant «bastant bé» i que s’ha complert amb els serveis mínims, que s’han xifrat entorn del 50%.

La «falta de cobertura de l’absentisme laboral», així com la «sobrecàrrega de treball per falta de mitjans tècnics i humans» han sigut els principals eixos que han motivat la convocatòria. En aquesta línia, també reclamaran a l’empresa l’«incompliment del plec de condicions» i del «conveni estatal d’Acció i Intervenció», a més del «final dels contractes porqueria».

Així mateix, aprofitaran l’ocasió per visibilitzar la situació del servei que s’ha vist agreujat, segons han assenyalat, per l’augment de la demanda per part d’asilats, refugiats i persones sense llar. La jornada coincidirà amb l’arrencada de la campanya de Fred de l’Ajuntament de Madrid, que segons el parer del sindicat, aquest any comença en un context de «més saturació si cap» dels recursos destinats a les persones sense llar.

Falta de planificació de l’Ajuntament 

La convocatòria ha sigut recolzada per CCOO que, a través d’un comunicat, han justificat la vaga i han assegurat que a «l’escassetat de recursos per a persones sense llar, s’hi ha unit la «molt insuficient» dotació de serveis específics per a sol·licitants de protecció internacional, així com la «falta de planificació» de l’Ajuntament, a l’assegurar que té tancat per obres almenys dues instal·lacions a La Rosa i Francos Rodríguez».

L’ajuntament de la capital va assegurar divendres passat, en resposta a la convocatòria, que «no està justificada» i que s’han «complert els compromisos». Per la seva part, la vicealcaldessa, Begoña Villacís, ha ressenyat que s’han «complert els compromisos», s’han contractat els treballadors que havien de contractar-se, i s’ha dut a terme «amb les mateixes condicions a què s’havien compromès».

Notícies relacionades

«Ara mateix no hi ha motius per a tal vaga i no només és així, sinó que hem negociat quan hem pogut, crec que cal sortir d’aquesta situació», ha remarcat. La mateixa línia ha seguit el regidor, que ha tornat a fer una «trucada a la reflexió», ja que «caldrà fer vaga quan hi hagi motius perquè ho justifiquin». «Si es fa vaga no serà bo, però provarem de dialogar, crec que les vagues convocades no estan absolutament justificades», ha conclòs.