pla de xoc contra les persones sense llar

Madrid posarà controls per evitar que les persones sense sostre visquin en túnels

L'Ajuntament instal·larà detectors de presència per localitzar els qui accedeixin a les zones i poder desallotjar-los portant un protocol d'actuació

personas-sin-techo

personas-sin-techo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’Ajuntament de Madrid està instal·lant sistemes de control de presència i càmeres a dos túnels de la capital, elsd’Azca Sor Ángela de la Cruz, per evitar que les persones sense llar resideixin als soterranis, ja que comporta problemes de seguretat. Aquests mecanismes aniran acompanyats d’un «pla de xoc» per desallotjar els qui en aquests moments resideixen al subsol, com ha anunciat aquest dimecres la delegada d’Obres i Equipaments Paloma García Romero (PP) en una comissió municipal davant d’una pregunta del PSOE.

El pla de xoc per desocupar els sensesostre es produirà «ben aviat», a partir de la setmana que ve, quan comença la campanya de fred i el durà a terme el Samur Social, ha informat la regidora del PP, que ha mantingut reunions amb Servei de Neteja Urgent (Selur) i amb Policia Municipal. No obstant, ha afegit, «no es tracta d’aixecar aquestes persones, de netejar i de deixar allò bé perquè als 15 dies tornen en les mateixes condicions» i per això s’instal·laran nous sistemes de control d’accés a les portes, amb «detectors de presència i càmeres».

D’aquesta forma, quan es detecti persones s’activarà «de forma immediata» un «protocol d’actuació dedicat a desallotjar» els qui hi accedeixin. A més, a començaments d’any es contractaran dos nous serveis de neteja per a tots els túnels i de seguretat, «per evitar que s’hi tornin a instal·lar les persones sense llar», ha assenyalat la delegada d’Obres.

El Govern bipartit de PP i Cs ha admès que hi ha un problema a dos dels túnels de la capital, davant de la denúncia feta aquest dimecres per la regidora socialista Mercedes González, que s’ha referit a les escombraries i estris en sortides d’emergència que queden així inhabilitades.

Notícies relacionades

La regidora socialista també ha assenyalat que els treballadors es neguen a accedir sense presència de la Policia Municipal a causa de les «amenaces» que reben «dels habitants del subsol», cosa que retarda o impossibilita la reparació d’algunes de les avaries.

A més, les escombraries acumulades posen en risc la salut dels empleats que han d’anar-hi amb màscares, ha assenyalat González, que s’ha preguntat com costejaran les noves mesures. El PSOE també ha carregat contra el responsable de Famílies, Igualtat i Benestar Social, Pepe Aniorte (Cs), a qui ha acusat de no «debutar» al seu lloc més enllà de culpar el Govern en funcions del’emergència social per l’arribada de sol·licitants d’asil.