marxa multitudinària

Els patinadors es manifesten per un Madrid 'més patinable'

L'objectiu és fomentar i visibilitzar aquesta alternativa com a transport ecològic i lleure saludable

patinadores-madrid

patinadores-madrid

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’Associació de Patinadors de Madrid ha organitzat una manifestació aquest divendres, a la plaça de Cibeles per reclamar que es permeti l’ús dels patins com a forma de transport ecològica i s’autoritzi el Madrid Friday Night Skate, que consisteix en una marxa mensual en patins a la ciutat.

Sota el lema ‘Per un Madrid patinable’, s’ha convocat una manifestació que arrencarà a les 21.15 hores a la plaça de Cibeles, davant l’Ajuntament, amb la lectura d’un manifest i que continuarà amb un recorregut de 15 quilòmetres en patins pels principals carrers de la capital.

Notícies relacionades

L’objectiu d’aquesta iniciativa és el de fomentar i visibilitzar els patins com a alternativa de lleure saludable i forma de transport ecològica, així com reclamar a l’Ajuntament, que dirigeix el popular José Luis Martínez Almeida, que autoritzi la celebració del Madrid Friday Night Skate, una marxa multitudinària en patins que se celebra una vegada al mes a les principals ciutats espanyoles i europees.

Des de l’Associació de Patinadors de Madrid han denunciat que els patinadors estan sent «doblement castigats per la desaparició de carrils bici i per l’augment del trànsit motoritzat i el perill silenciós de la contaminació». «A la ciutat de Madrid estem vivint temps en què la política partidista de picabaralles s’ha imposat a la política del servei públic. Per això estan desapareixent carrils bicii es tanquen centres socials o s’improvisen els plans de qualitat de l’aire», ha denunciat el col·lectiu en un comunicat.