ASCENS DE LA ULTRADRETA

Apareixen pintades amb esvàstiques, les sigles de Vox i 'Feminazis' en tres centres feministes de Fuenlabrada

L'alcalde ho condemna, la formació d'Abascal també se'n desmarca i s'activa el protocol policial i de neteja contra els delictes d'odi

feminazis

feminazis

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Els tres centres vinculats a la regidoria de Feminisme de Fuenlabrada –el Centre 8 de Març, la Casa de la Dona i el Centre de Convivència Familiar– s’han llevat aquest dimecres amb esvàstiques i amb la inscripció ‘Feminazis’ a la façana i als senyals habilitats contra la violència de gènere.

A més, també hi ha aparegut la paraula ‘Vox’, segons les imatges dels centres atacats, fet que ha condemnat la mateixa formació política per desvincular-es d’aquesta acció.

Fonts municipals han explicat que, immediatament, s’ha activat el protocol contra delictes d’odi de la localitat i s’ha obert una investigació per determinar l’autoria d’aquests grafitis. Paral·lelament, el servei de neteja adscrit al programa ‘Esborra l’odi’ ha procedit aeliminar les pintades.

Condemna municipal

Notícies relacionades

Per la seva banda, l’alcalde, Javier Ayala (PSOE), ha criticat a les xarxes les pintades aparegudes a tres centres municipals. «El feminisme és la lluita per la igualtat entre dones i homes. En aquesta lluita, hi cabem tots i totes», ha remarcat. Després d’això, ha assenyalat que «tots els que pretenguin anar contra la igualtat ens tindran davant Fuenlabrada».

Per la seva banda, la portaveu del Grup municipal de Vox a Fuenlabrada, Isabel Pérez, ha condemnat també aquest tipus d’actuacions delictives. «Confiem i esperem que els autors responguin davant de l’autoritat judicial», ha manifestat, per afegir que «el respecte a la democràcia i a la llibertat han de ser prioritat al nostre municipi».