esdeveniment únic

Madrid es postula com a Capital Mundial de l'Esport el 2022

Almeida confirma que presentaran la candidatura de la capital perquè és «un gran referent internacional en el món de l'esport»

Madrid’s Mayor Jose Luis Martinez-Almeida, during the Presentation of the Davis Cup by Rakunten Finals 2019 of tennis at Caja Magica on November 12, 2019, in Madrid, Spain.

Madrid’s Mayor Jose Luis Martinez-Almeida, during the Presentation of the Davis Cup by Rakunten Finals 2019 of tennis at Caja Magica on November 12, 2019, in Madrid, Spain. / Oscar J. Barroso / AFP7 / Europa (Oscar J. Barroso / AFP7 / Europa)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, va celebrar que la ciutat aculli les Finals de la Copa Davis, «un esdeveniment encara més únic» per la posada en escena del seu nou format i també va aprofitar la presentació del torneig per confirmar que apostaran per ser Capital Mundial de l’Esport el 2022.

«Aquest és un esdeveniment únic en el món de l’esport i que aquest any es fa encara més únic gràcies a l’esforç de Kosmos, a qui va donar les gràcies pel seu compromís amb Madrid des del primer moment», va assenyalar Martínez-Almeida en l’acte celebrat aquest dimarts a la Caja Mágica, amb la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i el president de Kosmos, Gerard Piqué.

Per al regidor, la capital és un «gran referent internacional al món de l’esport» i des de dilluns serà l’altaveu d’«un nou sistema» que per als que són aficionats al tennis «proporciona més satisfacció». «Es podrà veure els millors tennistes del món en una espècie de Mundial i en una competició francament atractiva», va indicar, donant les gràcies també a l’anterior equip de govern de Manuela Carmena que «va lluitar» per tenir la competició a Madrid.

Festa del tennis

Martínez-Almeida va insistir que Madrid sigui «una referència en l’àmbit de l’esport professional, amateur i escolar» i que és una «ciutat amb vocació de marca de l’esport». «Pot anunciar que incrementarem la nostra aposta perquè hem pres la decisió que Madrid aspiri a Capital Mundial de l’Esport el 2022 i continuarem apostant pelsgrans esdeveniments esportius com el Mutua Madrid Open», va asseverar. 

«Tindrem un aparador immillorable amb aquesta Davis i vull animar els madrilenys que disfrutin de l’espectacle que ens donaran les 18 seleccions. Aquest any i el següent demostrarem la capacitat de Madrid d’organitzar grans esdeveniments internacionals», va sentenciar.

Per la seva part, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, va recalcar l’«honor» que suposa ser present en un acte on «s’està parlant d’esport, equip i competició, però sobretot de Madrid i Espanya», i va apuntar que aquestes Finals seran una «gran festa del tennis en una regió i ciutat del tennis».

Notícies relacionades

A més, va remarcar que els integrants de l’equip espanyol «venen de tot arreu d’Espanya i el seu capità és català». «Quan treballem units es demostrarà que guanyem, estic convençuda que Espanya guanyarà», va admetre la dirigent, que no va oblidar l’impacte que tindrà el torneig en un turisme que «fomenta consum, dona riquesa i feina a moltes persones».