demanen el seu cessament

Més Madrid recorre el nomenament de Carromero per no tenir experiència en llocs de responsabilitat

El grup municipal al·lega que el nomenament del director de Coordinació d'Alcaldia de Madrid es va fer com a «recompensa»

La Junta de govern té un mes per decidir si cessen Ángel Carromero

15/11/2013 Ángel Carromero, dirigente de las Nuevas Generaciones del PP de Madrid

15/11/2013 Ángel Carromero, dirigente de las Nuevas Generaciones del PP de Madrid / EUROPA PRESS (Europa Press)

3
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Més Madrid interposarà un recurs de reposició davant de la Junta de Govern de la ciutat contra el nomenament d’Ángel Carromero com a director general de Coordinació d’Alcaldia al considerar-lo «contrari a dret i lesiu per als drets i interessos dels ciutadans» ja que no s’ha motivat ni acreditat la seva competència o experiència en llocs de responsabilitat, ja sigui en la gestió pública o en la privada. 

El recurs serà presentat per la portaveu orgànica, Marta Higueras, a fi que s’anul·li l’acord de Junta del 26 de setembre. La seva base rau tant en l’excepció prevista en l’acord d’organització i competències de la Coordinació General de l’Alcaldia a la regla general que els titulars de les direccions generals hagin de ser funcionaris, com en la falta de motivació del nomenament.

Quant a l’excepció de l’acord de Junta de Govern del 5 de setembre pel qual es va aprovar que no era precís que el director de Coordinació fos funcionari, a Més Madrid argumenten que «es defuig així l’exigència establerta en la Llei de Bases de Règim Local que el nomenament dels coordinadors generals i dels directors generals, atenent criteris de competència professional i experiència, s’hagi d’efectuar entre funcionaris de carrera».

Tasques funcionarials 

També la llei recull una excepció, que el reglament orgànic municipal permeti que no se sigui funcionari en consideració a les característiques específiques de les funcions d’aquests òrgans directius. No obstant, les competències atribuïdes al càrrec de director general de Coordinació d’Alcaldia tenen «un marcat perfil tècnic», apunta Més Madrid.

Segons el grup municipal són «tasques jurídiques i administratives, típicament i clarament funcionarials, com preparar observacions que formuli l’Ajuntament en els procediments d’infracció del dret comunitari tramitats per la Comissió Europea, els conflictes de jurisdicció que puguin plantejar-se amb els jutjats i tribunals, tramitar els conflictes d’atribucions que hagi de resoldre el Ple o l’alcalde, les sol·licituds formulades pels regidors en exercici del seu dret a la informació administrativa, les sol·licituds de dictàmens de la Comissió Jurídica Assessora de la Comunitat de Madrid, les sol·licituds d’informació procedents de l’Oficina del Defensor del Poble». 

En el recurs destacaran, a més, que l’Administració està obligada a motivar els seus actes, segons l’article 35 de la Llei del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques (LPAC). Una vegada decidida la Junta de Govern a utilitzar l’excepció que aquest director general no sigui funcionari públic, el Reglament Orgànic del Govern i de l’Administració de l’Ajuntament de Madrid recalca i exigeix que els nomenaments s’han d’efectuar motivadament i d’acord amb criteris de competència professional i experiència en l’acompliment de llocs de responsabilitat en la gestió pública o privada.

Perfil professional 

«Per contra, l’acord de la Junta de Govern que el va nomenar es va limitar a fer-ho al·ludint a l’excepció del càrrec directiu, però sense relacionar de cap manera, i ni tan sols esmentar, els suposats criteris de competència professional i experiència en llocs de responsabilitat en la gestió pública o privada que es presentin en Ángel Carromero», expliquen a Més Madrid. 

«Malgrat la més que discutible excepció a la natural provisió del lloc continguda en l’Acord de la Junta de Govern que regula l’organització de la Coordinació d’Alcaldia, la Junta de Govern no té una taula rasa per nomenar titular de la Direcció General en qüestió a qualsevol persona sense més ni menor acreditació del seu perfil professional», argumenten a Més Madrid.

Això els porta a pensar que el Govern municipal «ha premiat, més que un criteri tècnic, un barem polític o de recompensa només subjecte per una breu referència a les característiques del lloc, circumstància que decau per si mateixa a l’apreciar que la majoria de les funcions d’aquesta Direcció General són eminentment tècniques».

«No hi ha cap motivació, ni extensa i suficient, ni tan sols mínima, en el nomenament d’Ángel Carromero per a l’acompliment d’aquest càrrec directiu», reafirmen. Ara el recurs de reposició es presenta a la Junta de Govern, l’òrgan que el va nomenar i el que hauria d’anul·lar el seu nomenament.

Notícies relacionades

Es presenta ara, ja que hi ha un termini d’un mes per plantejar-ho des de la data del seu nomenament. La Junta de Govern pot contestar, en el termini màxim d’un mes, cessant Ángel Carromero, presentant a posteriori una motivació que justifiqui el seu nomenament o no motivant definitivament el seu nomenament. En funció de la seva resposta, Més Madrid estudiarà acudir al Jutjat del Contenciós Administratiu.