cas de nepotisme

L'alcaldessa de Móstoles, reprovada pels polèmics nomenaments

L'alcaldessa insisteix que no ha nomenat càrrecs a dit, sinó càrrecs de confiança

El PP, Vox i Cs aproven la moció a excepció del PSOE

GRAF4400. MÓSTOLES (ESPAÑA), 21/10/2019.- La alcaldesa de Móstoles, Noelia Posse durante el pleno para su reprobación, a petición de PP, Ciudadanos y Vox, por los nombramientos de amigos y familiares en su gobierno y después de que el PSOE la suspendiera de militancia y le pidiera su dimisión, que se celebra este lunes en el Ayuntamiento de la localidad madrileña. EFE/David Fernández

GRAF4400. MÓSTOLES (ESPAÑA), 21/10/2019.- La alcaldesa de Móstoles, Noelia Posse durante el pleno para su reprobación, a petición de PP, Ciudadanos y Vox, por los nombramientos de amigos y familiares en su gobierno y después de que el PSOE la suspendiera de militancia y le pidiera su dimisión, que se celebra este lunes en el Ayuntamiento de la localidad madrileña. EFE/David Fernández / David Fernández (EFE)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’alcaldessa de Móstoles, Noelia Posse, ha sigut reprovada aquest dilluns pel Ple de l’Ajuntament a conseqüència de la polèmica generada per les designacions de familiars i amics per a diversos càrrecs de confiança. Una cosa sobre la qual l’alcaldessa s’ha defensat argumentant que en aquesta «caça de bruixes hi ha moltes més mentides que veritats», que no ha comès cap il·legalitat, i que els nomenaments que han fet «anaven acompanyats dels oportuns informes jurídics i tècnics que els avalen».

En la moció proposada pel PP, Vox i Ciutadans –que ha sigut aprovada per tots els grups, a excepció dels 10 regidors del PSOE– s’ha tornat a demanar la dimissió de la regidora «recollint el clamor popular dels habitants de Móstoles pels casos de nepotisme i favoritisme protagonitzats per Posse», segons han assenyalat.

Li han recordat a l’alcaldessa que ha arribat al ple qüestionada «no només pels veïns», sinó pels seus socis i exsocis de Govern i sense el recolzament a nivell regional del PSOE, que va sol·licitar per a ella la suspensió de militància(la mateixa Posse també ho va demanar), i on el seu secretari general del PSOE-M li va aconsellar que s’apartés.

«Contractes opacs»

Posse ha insistit que «no ha nomenat ningú a dit» sinó càrrecs de confiança «que la llei empara, com empara els que ha nomenat Ayuso i Ignacio Aguado a la Comunitat de Madrid», acusant els partits presents de tenir una doble moral. En aquest sentit, s’ha referit que ella va cometre un error al nomenar la seva germana com a responsable d’una àrea d’Alcaldia a l’Ajuntament, designació que la ciutadania «no va entendre» i que, per això, «la vaig cessar i vaig demanar perdó».

Notícies relacionades

«Ja he pagat un alt preu polític, i no tingueu dubte que personal», ha dit la regidora per opinar a continuació que és cridaner que grups com el PP que té «imputacions» a les seves files els doni «lliçons», afegint que la diferència entre el PSOE i la resta de formacions és «la rectificació, davant la supèrbia i la hipocresia davant la humilitat».

Una circumstància que no comparteixen la resta de grups de la Corporació que creuen que no n’hi ha prou amb penedir-se», i tampoc amb disculpar-se ja que, avui, l’alcaldessa està, asseveren, «deslegitimada» per seguir en el càrrec considerant i que l’única manera d’assumir responsabilitats seria que dimitís. Així mateix, li han retret la «creació de llocs ex profeso, la falta de titulacions en alguns casos o de prou experiència», a més de «contractes opacs fets amb agosticitat».