vistiplau de l'assemblea

El PP no s'oposa a crear una comissió d'investigació d'Avalmadrid

Podrà constituir-se sense necessitat de debat i votació en el ple

undefined49439758 14 08 2019 la candidata del pp a la presidencia de la comuni190814180905

undefined49439758 14 08 2019 la candidata del pp a la presidencia de la comuni190814180905 / Ricardo Rubio - Europa Press

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El PP no s’oposarà a la creació d’una comissió d’investigació sobre Avalmadrid en l’Assemblea de Madrid que, per tant, podrà constituir-se sense necessitat de debat i votació en el ple, una iniciativa plantejada pels partits d’esquerra i a què ja ha donat el vistiplau la Mesa del Parlament. Ho ha anunciat el portaveu del grup parlamentari del PP, Alfonso Serrano, després que la Messa de l’Assemblea hagi admès a tràmit aquest dilluns la proposta de creació de la comissió per part del PSOE, Más Madrid i Unides Podem.

Els tres grups de l’esquerra van demanar aquesta comissió amb l’objectiu d’estudiar els avals i préstecs d’Avalmadrid, entre els quals el concedit el 2011 per 400.000 euros a una empresa en què tenia participació el pare de la presidenta regional, Isabel Díaz Ayuso, que mai va ser retornat.

La Mesa de l’Assemblea ha donat llum verda a la creació d’aquesta comissió, però ha rebutjat amb els vots del PSOE i Vox la petició del PP que es fes un informe jurídic abans de la seva constitució, reclamació que Ciutadans (que cogoverna amb els populars a la Comunitat de Madrid) ha recolzat.

Si algun grup parlamentari s’oposés a la iniciativa, hauria de ser objecte de debat i votació en el ple, però el PP ha optat per no exercir aquesta prerrogativa, si bé Serrano ha assenyalat que la Junta de Portaveus «haurà de pronunciar-se demà» sobre la sol·licitud popular que es faci un informe. Per la seva banda, fonts de Ciutadans han indicat a Efe que si el PP volia forçar la votació en ple, era «decisió d’ells», i que el partit taronja continuaria «recolzant la celebració de la Comissió».

Notícies relacionades

Una vegada transcorreguts set dies des de la publicació de la proposta admesa al Butlletí Oficial de l’Assemblea de Madrid (previsiblement aquest dimecres), i sempre que no hi hagi nous retards, la Mesa declararà formalment la creació de la comissió. «Per la nostra part no hi ha cap tipus d’interès a retardar-la, sinó a fer les coses correctament [...] Nosaltres continuem insistint en la necessitat que hi hagi aquest informe», ha recalcat Serrano.

Ja existeix un informe dels lletrats del Parlament regional, avançat divendres passat per ‘El País’ i al qual ha tingut accés Efe, que al·lega que el caràcter semipúblic d’Avalmadrid no limita el dret dels diputats de l’Assemblea de Madrid a fiscalitzar la gestió d’aquesta entitat, el president del qual i diversos consellers són nomenats per la Comunitat de Madrid. No obstant, Serrano ha argumentat que aquest informe responia a una pregunta parlamentària del PSOE que demanava informació sobre Avalmadrid, per la qual cosa, segons el parer del PP, «no té res a veure amb la comissió».