SUPORT POPULAR

L'ajuntament acudirà a la via judicial per desallotjar La Ingobernable "al més aviat possible"

Els okupes es neguen a abandonar voluntàriament l'immoble després de la notificació oficial del consistori

El portaveu de Vox es persona a l'edifici per comprovar la "contundència" dels seus socis municipals

laingobernablemadrid

laingobernablemadrid

3
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’Ajuntament de Madrid acudirà "des d’aquest mateix moment" a la via judicial per aconseguir "al més aviat possible" el desallotjament de La Ingobernable, l’edifici okupat al carrer Gobernador, 39, després que no s’hagi desallotjat aquest dimecres voluntàriament després de la notificació oficial entregada per part del consistori.

Així ho ha indicat la portaveu del Govern municipal, Inmaculada Sanz, en una entrevista a Antena 3 recollida per Europa Press, en la qual ha posat de manifest que s’ha posat "punt final" a la via administrativa, per la qual cosa "sembla que no es desallotja per la via voluntària".

A l’acudir a la via judicial, l’equip de Govern espera que el desallotjament sigui "al més aviat possible". "No ha sigut possible des del punt de vista administratiu perquè no s’ha volgut fer aquest desallotjament; esperem que es tramiti de la forma més breu", ha reiterat.

I és que, quan l’equip de Govern tingui aquell mandat procedirà al "desallotjament immediat" a fi de "recuperar un espai per al centre de la ciutat" i que "els madrilenys facin ús d’un edifici que està sent usurpat per una sèrie de persones". Com a resposta al desallotjament, La Ingobernable ha organitzat un esmorzar amb xurros i xocolata com ja van fer l’última vegada que es va pretendre desokupar l’immoble, l’abril del 2018.

Centre de salut o biblioteca

Respecte a quins usos pretén donar l’executiu municipal quan aconsegueixi l’edifici, Sanz ha assenyalat que "és difícil trobar a Centro espais per a dotacions socials, sanitàries", i estan valorant "quines necessitats són les més urgents".

S’estudia així la possibilitat de construir un centre de salut o una biblioteca. Malgrat estar definint els projectes, Inmaculada Sanz ha precisat que, en tot cas, "beneficiarà els madrilenys". 

El col·lectiu La Ingobernable preveia que més de 300 persones es congreguessin davantl’immoble okupat del carrer Gobernador davant de la notificació de desallotjament que va publicar el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) la setmana passada.

Segons ha explicat una de les seves portaveus, Serlinda Vigara, ahir a la nit van convocar els seus "recolzaments populars" i van reunir unes 300 persones, la qual cosa entén com "una victòria". "La defensarem com ho hem fet sempre, des de l’alegria i omplint de vida i activitats. Volem veure l’actitud amb què ve l’ajuntament per continuar defensant aquest espai", ha incidit un altre dels seus portaveus, Pablo Martínez. "Des de l’ajuntament només hi ha hagut un discurs de criminalització. L’única violència ha vingut del Govern en coalició que tenim d’extrema dreta", ha censurat Vigara.

Presencia de polítics

La notificació perquè abandonin l’edifici, també ha congregat al carrer del Gobernador la diputada d’Unides Podem a l’Assemblea de Madrid Sol Sánchez i el membre d’IU Carlos Sánchez Mato. Així mateix, el portaveu adjunt de Vox a l’Ajuntament de Madrid, Pedro Fernández, va acudir per comprovar la "contundència" de l’equip municipal del PP i Cs "contundència" que sostenen amb els seus quatre vots.

Fernández va exigir a l’alcalde, José Luis Martínez-Almeida, que acudeixi a la via judicial per desallotjar La Ingobernable de l’edifici del carrer Gobernador, un col·lectiu que ha qualificat com "els amics de Carmena".

"Manifestem el nostre rebuig del fet que els amics okupes de Carmena continuïn utilitzant aquest espai públic que pertany a tots els madrilenys i no a uns quants", ha recalcat l’edil, que ha sol·licitat que si l’immoble no es desallotja "pacíficament", intervinguin els Cossos de Seguretat de l’Estat amb "tota la força que la llei permeti".

Fernández ha rebutjat que la funció social que pugui cobrir La Ingobernable justifiqui l’okupació, ja que "si és il·legal, per molt que compleixi una funció social, és il·legal". 

Absència de provocació

Notícies relacionades

Al ser preguntat pels periodistes si la seva presència podia interpretar-se com una provocació a La Ingobernable, Fernández ho ha rebutjat i ha remarcat que ha acudit a mostrar el seu "recolzament" a la "comissió judicial" que ha entregat la notificació al col·lectiu. "He vingut a manifestar el meu rebuig a què es mantingui una situació d’il·legalitat", ha remarcat l’edil.