SEQÜELES DE LA SEQUERA

L'Ajuntament de Majadahonda demana «no causar alarma social» davant de nous albiraments de senglars

El consistori remarca que no s'ha registrat cap accident de trànsit en els que hagin estat implicats aquests animals

zentauroepp23825387 jabal en sant cugat190404092411

zentauroepp23825387 jabal en sant cugat190404092411

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’Ajuntament de Majadahonda ha demanat “no causar alarma social” davant de l’albirament de grups de senglars caminant per la localitat i ha remarcat que no s’ha registrat cap accident de trànsit en què hagin estat implicats aquests animals.

Segons ha indicat el consistori en un comunicat, no hi ha hagut desperfectes més enllà dels ocasionats a les zones enjardinades properes a la Monte del Pilar. “Demanem comprensió davant de mesures com el canvi de l’horari del tancament de les portes del Monte del Pilar que s’ha dut a terme per estudiar el comportament dels senglars”, ha remarcat.

Aquest dimarts una veïna de la localitat va difondre a través de les seves xarxes socials un vídeo en el qual s’observava com un grup de senglars creuava un pas zebra després d’ocasionar desperfectes en una zona enjardinada d’una zona comercial de Majadahonda.

Des de la Regidoria de Medi Ambient han tornat a demanar als veïns que no donin menjar als senglars, no molestin els animals i evitin fugir corrent en la seva presència; que portin els gossos lligats, reforcin la tanca i els murs de les propietats privades, i quecirculin amb precaució als vials propers a zones naturals.

A la recerca d’aigua i menjar 

A més, han recordat que els senglars són fauna salvatge i que són capaços de recórrer distàncies de fins a 50 quilòmetres en un dia, especialment en èpoques de sequera com aquesta primavera i estiu on ha augmentat la seva presència en zones urbanes a la recercad’aigua i menjar.

Notícies relacionades

Finalment, han recordat que al llarg dels últims mesos, en els quals s’han albirat diversos grups d’aquests animals, han implementat mesures com la construcció d’un pas canadenc a l’entrada de la urbanització Pilar del Plantío, la creació d’una oficina virtual i una campanya informativa a la població o l’encàrrec d’un estudi a l’Escola Superior d’Enginyers Forestals de Madrid per conèixer el cens i comportament dels senglars.