DEBUT CASTÍS

Ayuso s'estrena com a presidenta electa de la Comunitat de Madrid en la festivitat de la Paloma

L'acabada d'investir assistirà a les celebracions junt amb l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida, i dipositarà un ram a l'ofrena floral

undefined49347675 roca daz ayuso190813200814

undefined49347675 roca daz ayuso190813200814 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Isabel Díaz Ayuso s’estrena aquest dijous com a presidenta electa de la Comunitat de Madrid després de resultar investida a l’Assemblea amb un total de 68 vots a favor del PP, Ciutadans i Vox, davant 64 vots en contra del PSOE, Más Madrid i Podem.

Així, assistirà a les celebracions de la festivitat de la Paloma junt amb l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida, i dipositarà un ram a l’ofrena floral, a més d’anar a la missa solemne oficiada per l’arquebisbe de Madrid, Carlos Osoro. Després de finalitzar la cerimònia, Ayuso presenciarà també el tradicional descens del quadro de la verge per part del cos de bombers de l’Ajuntament de Madrid.

Ayuso acompanyarà Almeida, que aquest dimecres va assistir al Ple d’investidura junt amb altres càrrecs municipals com la regidora de Cultura, Esports i Turisme, Andrea Levy, o la vicealcaldessa, Begoña Villacís.

El mateix Almeida ha expressat a través del seu compte de Twitter les seves felicitacions a Díaz Ayuso pel lloc i ha assegurat que serà una presidenta "a l’altura de les necessitats reals" dels madrilenys. Així mateix, li ha traslladat "tot el recolzament" per part del’Ajuntament de Madrid per construir junts "un futur de prosperitat i llibertat".

Desembarcament de polítics

La classe política madrilenya es congregarà en els actes en honor a la Verge de la Paloma, on assistiran també el líder de Ciutadans a Madrid i futur vicepresident regional, Ignacio Aguado, acompanyat del diputat de la formació i exvicepresident regional Ángel Garrido.

La presidenta de la Comunitat de Madrid electa, Isabel Díaz Ayuso, va avançar aquest dimecres que donarà a conèixer els noms dels consellers que formaran part del Govern bicolor (PP i C) dilluns a la tarda i va assegurar que no vetarà "ningú", ni tan sols l’expresident regional Ángel Garrido, ara diputat de Ciutadans. 

De fet, Garrido serà conseller de Transports en el nou Govern regional conseller de Transports de coalició, segons han avançat Onda Madrid i Telemadrid i han confirmat a Europa Press fonts de la formació taronja.

Altres càrrecs com el portaveu del PSOE a l’Ajuntament de la capital, Pepu Hernández, aniran a l’esdeveniment en honor a la coneguda com a patrona "popular" de Madrid, també dels bombers, mentre que es preveu la presència també del seu homòleg a Vox, Javier Ortega Smith, entre d’altres.

Ofrena floral i missa

A les 12.30 hores, l’alcalde, acompanyat per la vicealcaldessa, la portaveu del govern municipal i delegada de Seguretat i Emergències, Inmaculada Sanz, i el regidor del districte de Centro, José Fernández Sánchez, realitzarà una ofrena floral davant del quadro de la Verge de la Paloma que es troba a la façana de l’església.

A les 13 hores les autoritats presents assistiran a la solemne missa oficiada per Osoro, que finalitzarà amb el tradicional descens del quadro de la Verge de la Paloma a càrrec del piquet de gala del cos de bombers de l’Ajuntament de Madrid que pertanyen a la Germandat de la Verge de la Paloma.

Notícies relacionades

Ja a la tarda, a les 20 hores, l’alcalde participarà en la processó de la Verge de la Paloma que sortirà des de la porta principal de l’església al carrer de la Paloma, 19, i que després de fer el següent itinerari: carrer d’Isabel Tintero, Gran Via de San Francisco, Puerta de Toledo, carrer de Toledo, plaça de la Cebada, plaça de la Puerta de Moros, Carrera de San Francisco, carrer de Calatrava, i carrer de la Paloma, tornarà a l’església de la Verge de la Paloma a les 21.45 hores aproximadament.