OPERACIÓ POLICIAL

Dos detinguts a Barajas al recollir un palet amb 53 quilos de cocaïna

El carregament viatjava ocult en un vol procedent de Sud-amèrica

1
Es llegeix en minuts
EFE

La Policia Nacional ha detingut al’aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas dos homes que pretenien recollir 53 quilos de cocaïna que havien arribat a la capital ocults en un palet de càrrega en un vol comercial procedent de Sud-amèrica.

Un dels detinguts té nacionalitat veneçolana i el segon, dominicana, segons han informat a Efe fonts de la Direcció de la Policia Nacional de Madrid.

La investigació va començar quan la policia va tenir coneixement que una organització criminal composta per ciutadans veneçolans pretenia introduir a Espanya carregaments de cocaïna ocults en palets de càrrega aèria en vols comercials.

Un dels responsables de la xarxa era a Espanya. Era l’encarregat de coordinar l’entrada de la mercaderia a través de l’aeroport de Madrid-Barajas, per a la seva posterior distribució.

Quan els investigadors van tenir constància de l’enviament es va establir un dispositiu policial que va portar a la detenció, a finals de juliol, del responsable de l’organització a Espanya i d’un altre home que també portava a terme tasques logístiques.

Buscat per Itàlia

El primer dels detinguts utilitzava documentació falsa i sobre ell pesava una ordre de detenció internacional emesa per Itàlia a través d’Interpol per fets similars.

Notícies relacionades

La substància confiscada estava oculta en un palet de càrrega distribuïda en paquets d’aproximadament un quilogram de pes.

La policia ha registrat els domicilis dels dos arrestats i ha intervingut també diferents elements informàtics, documents falsos i prop de 1.000 euros en efectiu.