Príncep d'Astúries

L'auxiliar de l'Hospital d'Alcalá, condemnada a 20 anys per assassinar una pacient

La Sala l'absol d'una altra mort més de la qual va ser acusada i d'una temptativa

fotonoticia 20190705103438 640

fotonoticia 20190705103438 640

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’Audiència Provincial de Madrid ha condemnat l’auxiliar d’infermeria Beatriz L.D. a 20 anys de presó per un delicte d’assassinat en relació amb la mort l’agost del 2017 d’una pacient ingressada a l’Hospital Príncep d’Astúries d’Alcalá de Henares.

Així consta en la sentència, on es que considera l’acusada autora responsable d’un delicte d’assassinat. Conforme al veredicte del Jurat Popular, la Sala absol l’auxiliar de l’altre delicte d’assassinat de què va ser acusada i de la temptativa.

La sentència judicial també imposa a la ja condemnada la mesura de llibertat vigilada consistent en la prohibició de desenvolupar activitats com a auxiliar de clínica a qualsevol Hospital o Centre mèdic durant un període de 10 anys.

La sentència arriba sense que se sàpiguen els motius sobre per què ho va fer. El fiscal es va referir en el seu informe final que va poder ser el fet que sigui "una persona que pensi que l’eutanàsia ha de ser legalitzada", una motivació que va ser recolzada per les psicòlogues que van examinar la processada a la presó.

Defensa la seva innocència

Durant el judici, l’acusada va defensar la seva innocència i va insistir que a ella li agrada donar vida i no treure-la. "Beatriz, àlies l’’àngel de la mort’" com se l’ha anomenat "no ha matat ningú", sinó que ha donat "vida i pau als seus pacients", va dir.

El Jurat Popular ha hagut de determinar si va injectar o no aire al cos de les seves víctimes. El fiscal va sol·licitar 40 anys de presó per dos delictes, mentre que les acusacions demanaven presó permanent revisable davant de la vulnerabilitat de les afectades.

En l’última sessió, la vista oral va fer un gir per complet al modificar el fiscal i les acusacions el seu relat dels fets abans els dubtes de si la processada va fer servir xeringues o una màquina d’oxigen per donar mort a les seves víctimes. La causa de la mort va ser una embòlia gasosa massiva que no va poder ser accidental.

Notícies relacionades

La defensa va fer ús d’aquest "dubte raonable" per plantejar més culpables, fins i tot apuntant a una possible "mala praxi" en el servei d’infermeria pel mal ús d’estris i la hipòtesi que algú va poder ficar aire als cadàvers.

"Només es va investigar la meva clienta perquè es pensava que el fet es va cometre amb xeringues, la qual cosa descartava la resta de persones. L’ús d’oxigen obre la possibilitat a altres culpables", va asseverar.