SEGON FOC EN MENYS D'UNA SETMANA

Declarat un incendi forestal a Navalafuente on ja treballen 25 mitjans aeris i terrestres

Els efectius ja han perimetrat el sinistre, tot i que encara no s'han calculat les hectàrees afectades

fotonoticia 20190701123222 640

fotonoticia 20190701123222 640

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Un incendi forestal de dimensions que encara no estan determinades s’ha declarat poc abans de les 15.00 hores d’aquest dimecres al terme municipal de Navalafuente (Madrid), on estan treballant 25 mitjans aeris i terrestres que han perimetrat ja el sinistre.

Segons ha informat a Europa Press un portaveu d’Emergències 112 Comunitat de Madrid, s’han activat 12 mitjans terrestres i quatre d’aeris de Bombers de la Comunitat de Madrid, a més de dos hidroavions i dos helicòpters del Govern central.

Els efectius ja estan treballant al terreny i, de moment, no hi ha estimació aproximada de les hectàrees que poden veure’s afectades.

Es tracta del segon incendi forestal que pateix la Comunitat de Madrid en menys d’una setmana. Divendres passat se’n va iniciar un a la província de Toledo, que va acabar afectant 2.500 hectàrees de Las Rozas de de Puerto Real, Cenicientos i Cadalso de los Vidrios. Després de quatre dies actius, es va considerar aquest dimarts controlat però els bombers segueixen al terreny per aconseguir l’extinció total.

Fixat el perímetre

A mitja tarda, un total de 16 mitjans terrestres de la Comunitat de Madrid i 9 d’aeris, 5 de regionals i 4 de l’Estat es trobaven treballant en l’incendi, que ja ha sigut perimetrat.

Notícies relacionades

Segons ha informat a Europa Press un portaveu d’Emergències 112 Comunitat de Madrid, el fet que l’incendi es trobi perimetrat significa que no es preveu que evolucioni més enllà del perímetre, l’extensió del qual encara no ha sigut determinada, però no implica que el foc estigui controlat.

Una vegada perimetrat i a falta del control definitiu, no s’activarà el Lloc de Comandament al terreny per coordinar l’operació, que finalment es controlarà des del Centre de Coordinació del 112 a Pozuelo de Alarcón.