Madrid retira les pancartes contra la violència masclista dels seus edificis

La instal·lació dels cartells va ser aprovada per unanimitat en els plens de districte en l'anterior legislatura

undefined42447575 valencia 8 3 2018  sociedad  huelga feminista del 8 m  miles190207132658

undefined42447575 valencia 8 3 2018 sociedad huelga feminista del 8 m miles190207132658 / Miguel Lorenzo

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’Ajuntament de Madrid està retirant les pancartes contra les violències masclistes dels edificis institucionals. Les primeres a desaparèixer han sigut les de les juntes d’Arganzuela, presidida ara pel PP, i Vicálvaro, per Ciutadans.

Fonts oficials han traslladat que la instal·lació de banderes en edificis municipals està regulada per llei i el cas d’aquestes pancartes no s’acull al cas. Situació diferent és que per a una ocasió puntual i especial, per exemple en l’Orgull, se’n permeti la instal·lació, però no de forma permanent.

Más Madrid ja ha carregat contra "la primera mesura del govern Cs-Vox-PP, treure pancartes contra la violència masclista en edificis municipals". Una de les portaveus de la plataforma a l’ajuntament, Rita Maestre, ha criticat aquesta "primera mesura del govern Ciutadans-Vox-PP" i ha recordat que la regidora responsable de l’àrea de Famílies i Benestar Social "és de Ciutadans", Silvia Saavedra. "El ‘govern assenyat’, s’autodenominen", ironitza a Twitter.

Aprovació unànime

Notícies relacionades

El portaveu de Más Madrid a l’assemblea, Íñigo Errejón, ha recordat també a Twitter que fa un any la instal·lació de pancartes contra la violència masclista "es va aprovar per unanimitat en els plens de districte". "Avui PP-Cs-VOX ordenen retirar-les. ¿Què ha canviat? ¿Han deixatd’assassinar dones? A Madrid no volem retrocedir", etziba Íñigo Errejón.

La que va ser delegada de Polítiques de Gènere i Diversitat en el govern d’Ara Madrid, Celia Mayer, ha titllatd’"irresponsabilitat" aquesta decisió del PP i Cs arran de "retirar el rebuig explícit de l’ajuntament a la violència contra les dones". Acaba el seu missatge amb el ‘hashtag’ #Niunamenos.