Anar al contingut

Madrid retira les pancartes contra la violència masclista dels seus edificis

La instal·lació dels cartells va ser aprovada per unanimitat en els plens de districte en l'anterior legislatura

Europa Press

Madrid retira les pancartes contra la violència masclista dels seus edificis

Miguel Lorenzo

L’Ajuntament de Madrid està retirant les pancartes contra les violències masclistes dels edificis institucionals. Les primeres a desaparèixer han sigut les de les juntes d’Arganzuela, presidida ara pel PP, i Vicálvaro, per Ciutadans.

Fonts oficials han traslladat que la instal·lació de banderes en edificis municipals està regulada per llei i el cas d’aquestes pancartes no s’acull al cas. Situació diferent és que per a una ocasió puntual i especial, per exemple en l’Orgull, se’n permeti la instal·lació, però no de forma permanent.

Más Madrid ja ha carregat contra "la primera mesura del govern Cs-Vox-PP, treure pancartes contra la violència masclista en edificis municipals". Una de les portaveus de la plataforma a l’ajuntament, Rita Maestre, ha criticat aquesta "primera mesura del govern Ciutadans-Vox-PP" i ha recordat que la regidora responsable de l’àrea de Famílies i Benestar Social "és de Ciutadans", Silvia Saavedra. "El ‘govern assenyat’, s’autodenominen", ironitza a Twitter.

Aprovació unànime

El portaveu de Más Madrid a l’assemblea, Íñigo Errejón, ha recordat també a Twitter que fa un any la instal·lació de pancartes contra la violència masclista "es va aprovar per unanimitat en els plens de districte". "Avui PP-Cs-VOX ordenen retirar-les. ¿Què ha canviat? ¿Han deixat d’assassinar dones? A Madrid no volem retrocedir", etziba Íñigo Errejón.

La que va ser delegada de Polítiques de Gènere i Diversitat en el govern d’Ara Madrid, Celia Mayer, ha titllat d’"irresponsabilitat" aquesta decisió del PP i Cs arran de "retirar el rebuig explícit de l’ajuntament a la violència contra les dones". Acaba el seu missatge amb el ‘hashtag’ #Niunamenos.