DEGOTEIG DE RECLAMACIONS

Metro s'enfrontarà a un altre judici pel primer treballador mort per exposició a l'amiant

Un jutjat social s'encarregarà de la demanda d'indemnització per danys i perjudicis presentada pel seu fill

metro1

metro1

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

ElMetro de Madrid tornarà a anar a judici pel cas del primer treballador de manteniment mort per exposició a l’amiant, Antonio Morán, arran de la demanda d’indemnització per danys i perjudicis que reclama el seu filldanys i perjudicis a la companyia.

Aquest dimarts hi ha hagut un acte entre les dues parts al Servei de Mediació, Arbitratge i Conciliació (SMAC) que ha conclòs sense acord. Un representant del departament de Recursos Humans del suburbà ha transmès en aquesta trobada que no hi ha conformitat i es presentaran al·legacions, segons han explicat fonts sindicals a Europa Press.

El cas ja té assignat el Jutjat Social número 38 de Madrid, tot i que de moment no hi ha assignada data per a la vista oral del procés, han recalcat les mateixes fonts per instar la companyia que reflexioni i aconsegueixi un acord amb el familiar per abonar-li la indemnització.

Des de CCOO, que assessoren el fill en la seva demanda, han assenyalat que el cas d’Antonio Morán "és més clar" que el de l’altre empleat mort a causa del mesotelioma diagnosticat, que només "el produeix la manipulació i exposició a l’amiant".

Segona reclamació judicial

Es tracta de la segona demanda contra el suburbà després de la presentada pel primer cas de malaltia professional reconeguda per amiant al Metro, l’empleat de manteniment Julián Martín, que va derivar en una condemna a la companyia de 370.000 euros  370.000 euros per rescabalar els danys i els perjudicis a aquest treballador ja mort, quantitat que rebran els seus familiars com a hereus, al continuar la demanda que ell va emprendre en el seu dia.

Sobre això, el president en funcions de la Comunitat de Madrid, Pedro Rollán, va manifestar recentment que la intenció del Metro és indemnitzar amb aquesta quantia de 370.000 euros les famílies dels morts per amiant.

En aquest sentit, CCOO ha recordat que hi ha quatre empleats de manteniment amb malaltia reconeguda, inclòs els dos morts, juntament amb un maquinista jubilat a qui la Seguretat Social també ha reconegut aquesta condició.

Tres casos en estudi

Notícies relacionades

A aquests hi afegeix tres casos més de treballadors ja morts que "molt possiblement" també estiguin afectats per l’exposició a l’amiant, dos d’ells ja morts i un amb una intervenció quirúrgica greu. S’està a l’espera que la Seguretat Social es pronunciï sobre les sol·licituds perquè es reconegui la seva malaltia professional.

El sindicat veu "imprescindible" reforçar el sistema de vigilància de la salut i crear un fitxer sanitari oficial per controlar els casos d’empleats que deixen l’empresa i que poden desenvolupar una malaltia vinculada amb l’asbest, ja que pot passar molt de temps fins que sorgeixen els símptomes.