TRANSPORT ESPECIAL

L'EMT posarà 20 autobusos entre Atocha i Nuevos Ministerios per les obres de Rodalies

Tindran parada a Recoletos i realitzaran el trajecte des del 2 de juny amb freqüències de 2 a 4 minuts en hores punta

emt

emt

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’Empresa Municipal de Transportes de Madrid (EMT) posarà en funcionament un servei especial d’autobusos que connectarà les estacions de Rodalies Renfe d’Atocha, Recoletos i Nuevos Ministerios, durant les obres d’Adif al túnel de Recoletostúnel de Recoletos, entre el 2 de juny i el mes de novembre. En concret, EMT ha previst una flota de fins a 20 autobusos articulats –en hores punta de servei– per substituir elstrens de Rodalies, segons un comunicat de l’Ajuntament de Madrid.

Els autobusos d’EMT donaran servei des de l’intercanviador d’Atocha Renfe (parada núm. 1166) amb parada intermèdia a passeig de Recoletos, 22 (davant la Biblioteca Nacional, parada núm. 65) i parada final al passeig de la Castellana, 67 (parada núm. 5613), molt a prop de l’estació de metro i Rodalies Renfe de Nuevos Ministerios.

En sentit contrari, des de passeig de la Castellana, 67, aquests autobusos substitutoris realitzaran parada intermèdia alpasseig de Recoletos, 37 (parada núm. 5626), prosseguint el seu itinerari fins a l’intercanviador d’Atocha Renfe.

Reforç en hores punta 

Les freqüències de pas d’aquests autobusos especials seran, durant el mes de juny i en dies feiners exceptuant els dissabtes, de 5-12 minuts entre les 5.15 i les 7.00 hores, de 2-4 minuts entre les 07.00 i les 10.00 hores, de4-5 minuts entre les 10.00 i les 14.00 hores, de 3-4 minuts entre les 14.00 i les 21.00 hores i de 5-10 minuts entre les 21.00 hores i les 00.07, que és l’últim servei des d’Atocha Renfe. 

L’últim servei d’autobús des de la capçalera de Nuevos Ministerios està programat a les 00.24 hores. A partir de l’1 de juliol, coincidint amb el descens general d’usuaris del transport a Madrid, les freqüències d’aquest servei especial s’adaptaran amb intervals de pas més llargs durant tot l’estiu i fins a l’1 de setembre, data en la qual es reprenen les freqüències programades per al mes de juny. Igualment, els dissabtes, diumenges i dies festius, la freqüència de pas s’acomodarà a una menor demanda de viatgers en aquests dies.

Paral·lelament, EMT té previst reforçar durant el període d’obres les línies d’autobusos 24 (Atocha Renfe - El Pozo), 57 (Atocha Renfe - Alto del Arenal), 63 (Felipe II - Santa Eugenia), 145 (Conde Casal - Ensanche Vallecas) i 102 (Atocha Renfe - El Pozo) a fi d’oferir una millor alternativa de transport als viatgers procedents de Santa Eugenia, Vallecas, El Pozo i Asamblea de Madrid - Entrevías (línies de Rodalies C-2, C-7 i C-8).

Dobles carrils bus

A fi d’aconseguirmés fluïdesade trànsit al llarg del recorregut d’aquest servei especial Atocha ‑ Recoletos ‑ Nuevos Ministerios, s’habilitaran dos trams concrets amb doble carril bus: un al passeig del Prado entre Atocha i plaça de Cibeles només en sentit nord i un altre entre la glorieta de l’Emperador Carlos V i l’avinguda Ciudad de Barcelona.

Aquesta mesura assegura un segon carril reservat per a la flota d’autobusos articulats assignats a aquest servei especial, per evitar així que es vegin alentits per la resta de línies regulars d’EMT que discorren entre Atocha i Nuevos Ministerios.

Notícies relacionades

El pla de mobilitat dissenyat per l’Ajuntament de Madrid comptarà, a més, amb un dispositiu d’agents de mobilitat i policia municipal per a les tasques de regulació i control del trànsit amb l’objectiu de minimitzar les afeccions durant el desenvolupament de les obres.