Eleccions autonòmiques i municipals

Els candidats a la Comunitat de Madrid, a examen per la comunitat gai

Arcópoli demana que firmin un manifest en defensa dels drets LGTBI

GRA396  MURCIA  16 06 2017 - Una pareja de lesbianas hoy durante el desfile del orgullo gay organizado por colectivos de lesbianas  gais  transexuales  bisexuales e intersexuales  LGTBI   en la Gran Via de Murcia  EFE Marcial Guillen

GRA396 MURCIA 16 06 2017 - Una pareja de lesbianas hoy durante el desfile del orgullo gay organizado por colectivos de lesbianas gais transexuales bisexuales e intersexuales LGTBI en la Gran Via de Murcia EFE Marcial Guillen / Marcial Guillen (EFE)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’associació LGTBI de la Comunitat de Madrid, Arcópoli, ha llançat la campanya 'No et quedis en blanc i negre, vota en color' perquè els candidats a les eleccions autonòmiques i municipals a Madrid "compromesos amb la lluita contra la LGTBI-fòbia" puguin mostrar aquest compromís adherint-se a un manifest que s’està enviant a tots els partits de cara als pròxims comicis. 

D’aquesta manera, l’associació vol realitzar una estadística per partits d’aquí al 25 de maig amb els candidats que estan disposats a firmar l’esmentat manifest com a "guia del nivell de compromís de cadascun a nivell LGTBI". 

Sis punts inclou aquest manifest. En primer lloc, els signants es comprometen a apostar per una Sanitat Pública inclusiva, en què es tracti totes les persones de forma igualitària, "que no patologitzin les persones trans en cap cas, facilitant els tractaments específics, reestructurant. 

En aquest àmbit sanitari, també es compromet el signant a "facilitar l’accés de tota la població a material de prevenció del VIH i campanyes de promoció de la salut sexual, així com de lluita contra l’estigmatització de les persones que conviuen amb el VIH". 

El manifest aborda també que "l’educació finançada amb fons públics defensi de forma clara que es parli de respecte i igualtat sobre l’orientació sexual i identitat de gènere a les aules a totes les edats, per evitar la construcció de prejudicis". En aquesta línia, s’adquireix el compromís que s’imparteixin "assignatures amb continguts específics en matèria LGTBI i a combatre l’assetjament escolar per LGTBI-fòbia". 

Llei d’igualtat per a transsexuals

Un altre dels aspectes que es recullen és el compromís a desenvolupar la Llei d’igualtat per a persones transsexuals (2/2016) de la Comunitat de Madrid, els seus protocols, els seus reglaments i tota la implantació requerida "que continua estancada". Així mateix, es busca un recolzament a la dotació de "fons per a la lluita contra la discriminació i la violència per LGTB-fòbia, ja sigui en àmbit laboral, familiar, esportiu i també contra la violència intragènere". 

"Rebuig absolut qualsevol tipus de pràctica per curar l’homosexualitat, bisexualitat o transsexualitat, ja sigui de forma directa o indirecta", recull el manifest.

Arcópoli ha recordat que el dia internacional contra la LGTBI-fòbia (17 de maig), que coincideix amb la campanya electoral, convidarà els polítics que acudeixin a la Puerta del Sol a les 18 hores per visibilitzar el seu recolzament cap a les persones LGTBI i el desenvolupament de polítiques d’inclusió. 

Notícies relacionades

El coordinador d’Arcópoli, Áxel Sarraillé, ha declarat que "el compromís amb el desenvolupament de les lleis LGTBI i trans en l’àmbit autonòmic és crucial per lluitar contra la xacra de la LGTBI-fòbia i està en mans dels partits que es presenten a l’Assemblea de Madrid". 

També ha volgut destacar que "la política municipal és la que més directament incideix en la vida diària de les persones, per la qual cosa es pot realitzar un enorme treball per lluitar contra l’emigració LGTBI dels pobles i combatre amb força els incidents d’odi a casa municipi".