PROJECTE DE MODERNITZACIÓ

Adif tancarà el túnel de Recoletos durant les obres per evitar incidències

L'operatiu per canviar les vies, la catenària i la senyalització començarà al juny i acabarà al novembre

Un model de tren de rodalies de Renfe. 

Un model de tren de rodalies de Renfe.  / Jose Huesca

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Adif ha presentat aquest dimecres el projecte de modernització del túnel de Recoletos, que inclou la substitució de les vies, la catenària i la senyalització per "adaptar la infraestructura al segle XXI amb l’objectiu de minimitzar incidències per als usuaris finals", una actuació que es desenvoluparà entre els mesos de juny i novembre i que implicarà el tall total del túnel.

Segons ha explicat en la presentació el director general de Manteniment d’Adif, Ángel Contreras, el túnel de Recoletos, una infraestructura dels anys 60, constitueix el tram de la regió amb més densitat de trànsit ferroviari de la regió, amb 470 trens i més de 200.000 viatgers diaris.

En el període 2014-2018 es van registrar 225 incidències al túnel de Recoletos, amb una mitjana de 28 trens afectats i 316 minuts de retard per succés, ha apuntat Contreras, abans de destacar que l’objectiu de la renovació integral és "minimitzar al màxim el nombre d’incidències".

En concret, se substituirà la via sobre balast i travesses de fusta i la catenària flexible existents per una via en placa i catenària rígida, per a la qual cosa s’ha adjudicat un contracte per 24,1 milions d’euros. A part, pròximament es licitarà un altre contracte per modernitzar la senyalització existent, dels anys 80, per 11,7 milions d’euros.

Pla alternatiu

Les obres de millora del túnel de Recoletos afectaran les línies C1, C2, C7, C8 i C10 amb el tall total del túnel i el tancament de l’estació, des de l’1 de juny, quan es posarà en marxa un pla alternatiu de mobilitat que ha detallat el director de Rodalies de Madrid, Manuel Pedrosa.

Notícies relacionades

Entre altres mesures, a l’interrompre’s el servei de trens entre Atocha i Chamartín, s’establirà un servei especial de l’EMT amb autobusos que faran el recorregut entre Atocha i Nuevos Ministerios, amb parada a Recoletos, i retorn.