On Catalunya

DISTINCIÓ MEDIAMBIENTAL

El pantà de San Juan conserva la bandera blava el 2019

La platja de Virgen de la Nueva torna a rebre aquest estendard d'Adeac després de ser l'any passat la primera de la Comunitat de Madrid a aconseguir-ho

pantanosanjuan

pantanosanjuan

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El pantà de San Juan, al municipi de San Martín de Valdeiglesias, està registrat com l’única 'platja' amb bandera blava que obté la Comunitat de Madrid i que conserva durant aquest any, una distinció nacional concedida per l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac).

Es tracta de la platja de Virgen de la Nueva, localitzada al pantà de San Juan, a la localitat madrilenya de San Martín de Valdeiglesias, que va obtenir la bandera blava l’any passat, i va ser la primera platja de la Comunitat de Madrid a aconseguir-ho.

Espanya ha obtingut un total de 669 banderes blaves (566 platges, 98 ports esportius i cinc en embarcacions turístiques) que onejaran a partir del juny, xifra que suposa un descens de 28 respecte a l’any passat, tot i que es manté el lideratge a nivell mundial. Més de 100 banderes blaves llueixen a Espanya fa 10 o més anys i set platges espanyoles estrenen aquest estiu el seu estendard.

València, al capdavant 

Per autonomies, la Comunitat Valenciana és la que més nombre de banderes té aquest estiu (150 en total), seguida de Catalunya (120 banderes), Galícia (119 banderes), Andalusia (98 banderes), les Balears (63), les Canàries (49) i Múrcia (31). Per darrere se situen Astúries (13), Cantàbria (onze), País Basc (cinc), Melilla (quatre), Extremadura (tres), Madrid (1) i Ceuta (1).

Notícies relacionades

A nivell mundial a l’hemisferi nord s’han concedit un total de 4.559 banderes blaves, 138 més que el 2018 als 45 països participants. D’aquestes 3.797 són per a platges (+110), 695 per a ports (+16) i 67 (+12) per a embarcacions turístiques sostenibles.