detingut aquest dilluns

Decreten l'ingrés a la presó de l'home que va apunyalar dues persones a Barajas

L'acusat està ingressat a la unitat de psiquiatria d'un hospital a causa dels seus problemes mentals

Un passatger camina per la T-4 de Barajas un dels dies de la vaga de pilots d’Iberia, al desembre.

Un passatger camina per la T-4 de Barajas un dels dies de la vaga de pilots d’Iberia, al desembre. / EFE / JUANJO MARTÍN

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Jutjat d’Instrucció 37 de Madrid ha decretat presó provisional, comunicada i sense fiança per a l’home detingut dilluns per haver apunyalat dues persones a l’aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas, que continua ingressat a la unitat psiquiàtrica d’un hospital a causa del seu estat mental. 

Segons han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia de Madrid, la titular del jutjat que aquest dimarts estava de guàrdia a la plaça de Castella va ordenar el seu ingrés a presó per un presumpte delicte de lesions greus i amenaces.

No obstant, no ha sigut traslladat a la presó, sinó que continua a la unitat de psiquiatria d’un hospital, donats els seus problemes mentals. 

Agressió a dues persones

La Policia Nacional va detenir dilluns passat a l’aeroport madrileny aquest home, espanyol de 30 anys, que, sense motiu aparent, va causar ferides amb un ganivet a una mexicana de 25 i a un romanès de 48 que l’havia volgut socórrer. Va passar a la zona de sortida de la terminal 1 de l’aeroport, al costat dels taulells de facturació, quan de forma sorprenent l’arrestat va atacar la dona, a qui li va causar un tall a una orella.

Un home que era allà va acudir a ajudar-la i el detingut el va tirar a terra i li va posar el ganivet al coll, moment en què van arribar policies nacionals que presten tasques de seguretat a l’aeroport i van detenir l’agressor.

Les dues víctimes van ser traslladades a l’hospital Ramón y Cajal de Madrid on van ser ateses de ferides lleus.

Detencions prèvies

Fonts policials han precisat que a l’arrestat li consten onze detencions prèvies per part de la Policia Nacional i tretze per la Guàrdia Civil, així com ordres d’allunyament, tant de persones com de llocs.

L’última vegada que el va detenir la policia, la Unitat d’Intervenció Policial (antiavalots) va haver d’acudir al domicili del seu oncle, després que l’ara arrestat l’agredís amb un ganivet i mantingués retingut el seu avi al pis, en el qual es va atrinxerar.

Notícies relacionades

Va ser el passat 15 d’agost i l’ara arrestat es va ficar en una habitació, de la qual es va negar a sortir, i va amenaçar de suïcidar-se. Va arribar a sortir per una finestra i es va fer diversos talls a la templa amb un ganivet, a més de començar a beure amoníac.

Un negociador de la policia va estar hores amb ell i, al final, els antiavalots van entrar per la força al pis, fent caure la porta, per detenir-lo, segons les fonts.